Saksa Greissin johdolla yllätysvoittoon Yhdysvalloista - Kanadalle täysi pistepotti Tšekistä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Greiss oli voiton takuumiehenä Yhdysvaltoja vastaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Yhdysvallat aloitti terävästi turnausisäntä Saksaa vastaan. Joukkueen tähtihyökkääjä Johnny Gaudreau karkasi läpiajoon ensimmäisellä minuutilla, mutta Thomas Greiss nollasi hänen yrityksensä.

Ottelun avauserä kokonaisuutena oli hyvin vauhdikasta peliä, jossa tilanteita syntyi molempiin päihin. Greiss Saksan maalilla sai venyä kiekon tielle 11 kertaa, kun taas Jimmy Howardille Yhdysvaltojen maalilla merkittiin peräti 14 torjuntaa.

Yhdysvaltojen parhaimmistoon kuului Gaudreau, jolla oli toinenkin loistopaikka iskeä avausmaali, mutta yritys meni ohi maalin.

Saksan ykkösketju Tobias Rieder- Dominik Kahun- Brooks Macek oli vastaavasti isäntämaan näkyvintä osastoa ja se vastasikin ottelun avausmaalista, kun Rieder napautti kiekon maalin edestä verkkoon.

Yhdysvallat jatkoi vahvaa peliään toisessa erässä ja haki vimmatusti tasoitusta, mutta yritykset kilpistyivät saksalaispuolustukseen ja loistavasti esiintyneeseen Greissiin.

Saksan erän harvat paikat tulivat Riederin ketjulle, joka pääsi kääntämään peliä Yhdysvaltojen hyökkäyksien jälkeen.

Pelin kuva pysyi samana myös päätöserässä ja Yhdysvallat jyräsi vääjäämättä kohti tasoitusosumaa. Joukkue loi tilanteita liukuhihnalta, mutta ottelussa kaikkiaan 42 laukausta pysäyttänyt Greiss oli ilmiliekeissä venyen kerta toisensa jälkeen kiekon tielle.

Lopulta saksalaisvahti joutui kuitenkin antautumaan yhdeksän minuuttia ennen loppusummeria, kun Connor Murphyn laukaus painui verkon perukoille.

Pahasti alakynnessä ollut Saksa sai kuitenkin oman mahdollisuutensa hetkeä myöhemmin, kun Danny DeKeyser passitettiin rangaistusaitioon. Patrick Hager lopulta räjäyttikin kotiyleisön täyteen huutoon laukomalla 2-1-voittomaalin Dennis Seidenbergin ja Philip Gogullan tarjoiluista.

Yhdysvallat pyrki tasoittamaan pelin vielä ilman maalivahtiakin, mutta ei siinä onnistunut, vaan Saksa kesti Greissin johdolla rynnistyksen. 

Kanadalle voitokas avaus turnaukseen

Kanadan ja Tšekin välisessä avauserässä Kanada oli aavistuksen hallitsevampi osapuoli, mutta erikoistilanteiden ansiosta myös Tšekillä oli omat paikkansa.

Kanada avasi ottelun maalihanat reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Mark Scheifele voitti kaksinkamppailun maalin takana ja syötti Ryan O'Reillylle, joka iski 1-0-maalin.

Tšekki pääsi otteluun paremmin mukaan erän jälkimmäisellä puoliskolla Kanadan ottaessa kolme rangaistusta. Joukkue pääsi pyörittämään hetken aikaa kahden miehen ylivoimaakin, mutta tuloksetta.

Kanada pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla Michal Kempnyn otettua avauserän lopulla rangaistuksen. Se käyttikin erikoistilanteen hyväksi ja Michael Matheson laukoi siniviivalta maskin takaa 2-0-maalin ajassa 20.55.

Erä oli melko tasaista peliä ja molemmilla oli erän edetessä omat paikkansa. Kanadalla vahvasti esiintyi varsinkin ykkösketju O'Reilly-Scheifele-Skinner, joka sai aikaan muutamia hyviä tilanteita.

Tsekin ketjuista Jakub Voracek-Jan Kovar-Lukas Radil oli joukkueensa parhaimistoa. Kovarille avautui erän paras tilanne, kun hän pääsi kokeilemaan Voracekin tarjoilusta tyhjään maaliin. Yritys meni kuitenkin ohi maalin.

Päätöserässä Tšekki hallitsi peliä ja pääsi erän avauspuoliskolla hakemaan kavennusta kahdesti ylivoimallakin. 

Jälkimmäisellä ylivoimalla joukkue saikin palkinnon yrityksestään, kun Radil pääsi iskemään ylivoimalla irtokiekon Calvin Pickardin selän taakse. Kanada kuitenkin kuittasi takaiskun vain paria minuuttia myöhemmin Tyson Barrien tekemällä 3-1-maalilla.

Tšekki ei hyvästä taistelustaan huolimatta enää saanut lisäosumia ja Skinner iski vielä tyhjiin ottelun 4-1-loppunumerot, joten Kanada nappasi turnauksen avausottelusta täyden pistepotin.

» Lähetä palautetta toimitukselle