Sakari Salminen poistuu Jokereista

KHL / Uutinen
Sakari Salminen nousi tähdeksi Liigassa KalPa:ssa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Olympiamitalisti Sakari Salmisen ja Helsingin Jokerien tiet eroavat. Osapuolten välinen sopimus puretaan vuosi ennen sen umpeutumista.

Maajoukkuepelaaja Sakari Salminen poistuu Jatkoajan tietojen mukaan KHL-seura Helsingin Jokereista. Laitahyökkääjä ja seura solmivat viime kesänä kaksivuotisen sopimuksen, joka kuitenkin mitätöidään nyt yhteisymmärryksessä.

Salminen on lukeutunut jo vuosia Euroopassa pelaavien suomalaislaitahyökkääjien kermaan, mutta hänen viime kautensa Jokereissa oli vaisu. 56 runkosarjaottelussa syntyi kuusi maalia ja yhteensä 26 tehopistettä. Salmisen rooli jäi pienehköksi. Vuosina 2013–2015 hän keräsi KHL:ssä Torpedo Nizhny Novgorodissa 114 runkosarjaottelussa 32 maalia ja 95 tehopistettä.

Ilman Salmista Jokereilla on tällä hetkellä 11 laitahyökkääjäksi kykenevää lähtökohtaisesti ykkösmiehistöön kuuluvaa pelaajaa.

Porilaislähtöinen Salminen on olympiapronssimitalisti vuodelta 2014. Ässien kasvatti murtautui tähtiluokkaan Liigassa KalPassa kaudella 2010–2011, jolloin hänelle tilastoitiin 57 runkosarjaottelussa tehopisteet 12+33 ja pudotuspelien seitsemässä mittelössä pisteet 4+2. Salminen on pelaajaprofiililtaan näppärä ja luova, mutta heiveröinen kärkiketjujen taitohyökkääjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle