SaiPa päivitti loukkaantumistilannettaan

LIIGA / Uutinen
SaiPa tiedotti perjantaina loukkaantumisistaan. Dale McTavishin sairausloma jatkuu vielä ainakin kahden viikon ajan, puolustaja Simon Backmanin kausi sen sijaan on ohi. Joni Yli-Torkko, Daniel Sondell ja Brian Salcido jatkavat omien vammojensa kuntouttamista.

Dale McTavish on pelikunnossa aikaisintaan kahden viikon kuluttua.

Dale McTavishin nivusvamma vaatii vielä kuntoutusta. Joulukuun alkupuolella loukkaantuneen McTavishin arvioitiin olevan sivussa 2-4 viikkoa, mutta uusimman tiedon mukaan kanadalainen on poissa tositoimista vielä ainakin kahden viikon ajan.

– Ollaan varauduttu, että vielä tulee 2-3 viikkoa huilia. Alkuperäinen informaatio oli hyvin optimistinen. Sieltä paljastui kuvista pikkuisen enemmän vaurioita kuin uskottiin. Laitoimme kuvat spesialistille ja hän osasi tarkentaa vamman laatua. Dalen kohdalla mennään maltilla eteenpäin, SaiPan fysioterapeutti Pertti Laakso kertoo seuran verkkosivuilla.

Päivitystä sormeaan kuntouttavan Brian Salcidon tilanteeseen on luvassa viisi viikkoa leikkauksen jälkeen tapahtuvan röntgentutkimuksen myötä. Luutuminen on SaiPan mukaan tapahtunut aikataulussa ja Salcido saattaa olla pelikunnossa jo kolmen viikon kuluttua.

Nivusvammasta kärsivän Joni Yli-Torkon mahdollisesta paluusta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Koko kauden sivussa olleen Yli-Torkon toipuminen saattaa kuitenkin viedä myös koko loppukauden.

– Hänen kohdallaan on varauduttu koko kauden poissaoloon. Nivuseen tehtiin silloin syksyllä iso operaatio ja siellä on vielä lantionseudussakin tutkittavaa, ja ehkä korjailtavaa, Laakso toteaa.

Puolustaja Simon Backmanin kausi on ohi. Backmanin eturistiside repesi lokakuussa ja 26-vuotiaan Backmanin pelit on tämän kauden osalta pelattu.

Daniel Sondell saattaa palata SaiPan kokoonpanoon tammikuun lopussa. Marraskuussa leikattu Sondell on kuntouttanut vammaansa kotimaassaan Ruotsissa ja on jo palannut jäälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle