Saarelaisen ura jatkuu Raumalla.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Saarelainen ja Mesikämmen suuntaavat Lukon riveihin

Rauman Lukko on tehnyt 1+2-vuotiset sopimukset puolustaja Konsta Mesikämmenen sekä hyökkääjä Miro-Pekka Saarelaisen kanssa. Joukkueen A-nuorissa pelannut Jani Siekkinen sai myös sopimuksen joukkueeseen.

Miro-Pekka Saarelainen ehti pelaamaan kuluvan kauden aikana neljässä eri seurassa: Liigassa HIFK:ssa ja KooKoossa, Mestiksessä RoKissa ja Kiekko-Vantaassa. Liigassa 22-vuotias laitahyökkääjä tehtaili yhteensä 31 ottelussa tehot 2+4. Mestiksessä yhdeksän ottelua tuottivat tehot 1+4.

− Saarelainen on nuorten maajoukkueet läpi käynyt pelaaja, joka on läpi junioriuransa ollut niin sanottu ratkaisupelaaja. Oli kyse sitten A-, B- tai C-nuorista, niin Miro-Pekka on ollut aina silloin jäällä kun otteluja on ratkottu. Hän on selkeästi pisteidentekijä, joka on viimeistellyt junioriurallaan joka vuosi paljon maaleja. Se on se ominaisuus, jota yritämme hänen kohdallaan nyt yhdessä kehittää myös miesten tasolle, kertoi Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo.

Konsta Mesikämmen pelasi tällä kaudella Mestistä KeuPan riveissä. 21-vuotias puolustaja kokosi keuruulaisryhmän takalinjoilla 50 ottelussa tehot 2+6. 

− Mesikämmen on fyysisen pelitavan yleispuolustaja, joka omaa periksi antamattoman luonteen. Kyseessä on mielenkiintoinen lisä tähän meidän ryhmäämme, Vanhatalo totesi.

Molemmat pelaajat ovat Lukon ja KeuPan yhteistyöpelaajia.

− KeuPa-yhteistyöllä pyrimme Saarelaisen kohdalla siihen, että hän pystyisi ensin nousemaan Mestiksessä siihen maalintekijänrooliin ja myöhemmin ehkä toteuttamaan sitä samaa roolia sitten meillä täällä Liigassa. Se, että missä järjestyksessä kaikki tapahtuu on vielä auki, sillä koskaan ei tiedä ottaako hän esimerkiksi jo syksyllä jotain paikkaa Lukon joukkueesta, sen aika näyttää, Vanhatalo selvitti.

Lukko kiinnitti 1+2-vuotisella sopimuksella riveihinsä myös päättyneellä kaudella Lukon A-nuorissa kiekkoilleen Jani Siekkisen. 19-vuotias hyökkääjä viimeisteli raumalaisjoukkueessa 48 ottelussa tehot 13+28.

− Hän on kokonaisvaltainen pelaaja, joka hoitaa niin hyökkäys- kuin puolustuspelinkin. Hän pystyy tekemään peliä ja pelaamaan ylivoimaa eli hyvän puolustuspään pelaamisen lisäksi hän kykenee tuloksentekoon. Uskomme, että hänestä tulee pitkässä juoksussa hyvä yleispelaaja, aika näyttää kuinka kauan Liiga-tasolle nouseminen ottaa., Vanhatalo ennakoi.

Kuluvaksi kaudeksi Lukkoon siirtynyt puolustaja Sameli Ventelä sen sijaan ei Kiekkoareenan tietojen mukaan jatka joukkueessa. 22-vuotiaan puolustajan sopimuksessa oli kaksivuotinen optio, mutta se purettiin heti kauden jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KeuPan miehistöön lisää vahvistusta - Lukko lähettää viisi pelaajaa Keuruulle

MESTIS | 15.8.2017 22:06
Aiemmin JYPistä joukkueeseensa vahvistusta saanut KeuPa täydentyy vielä Lukosta saapuvilla Matias Rauvolalla, Heikki Liedeksellä, Joonas Niemelällä sekä maalivahti Sebastian Ylösellä. lue lisää

Pleksi hajosi Raumalla − erätauko vietettiin kesken avauserän

LIIGA | 16.2.2018 19:24
Lukon ja JYPin välisessä ottelussa nähtiin erikoinen tilanne, kun päätypleksi hajosi taklauksen seurauksena. Korjaustyöt kestivät sen verran pitkään, että erätauko päätettiin aloittaa kesken avauserän. lue lisää

Olympia-avaus ruokki itseluottamusta − Tolvaselta odotetaan lisäonnistumisia

LIIGA | 16.2.2018 10:01
Perjantain Pitkäveto-kohteet tarjoavat sekoituksen olympiakiekkoa ja liigaa. Suomi jatkaa vahvaa maalintekoa Norjaa vastaan, mutta liigan puolella on tasaisempaa. lue lisää

Maanantaijää, viikko 7: SaiPan ja Lukon pelit kulkevat eri suuntiin, Otevrelin paluu herkisti Porin

LIIGA | 12.2.2018 13:38
Jaroslav Otevrelin tunteikas paluu Poriin herättää keskustelua yleisemminkin entisten pelaajien muistamisesta. Idän ihme SaiPa kirii kohti suoraa pudotuspelipaikkaa, länsirannikon Lukko taantuu toiseen suuntaan. lue lisää

Perjantain Liiga-kierroksella vierasjoukkueiden juhlaa

LIIGA | 9.2.2018 9:00
Perjantain Liiga-kierroksella pitkävedossa haetaan kertoimia vierasvoitoilla. JYP palaa Liigaan vahvan itseluottamuksen saattelemana, alavireinen Ässät jää TPS:n jalkoihin ja Lukko palaa voittokantaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jani Siekkinen

Lukko R h
s. 1997
180CM / 78KG
SOPIMUS: 2018 (2020)