Suomen Jääkiekkoliiton tyttökiekon taitovalmentajana viime vuodet toiminut Niemi suuntaa Kiinaan.

Leijonat

Saara Niemi siirtyy Kunlun Red Starin naisten joukkueen valmennukseen

Suomen Jääkiekkoliiton tyttökiekon taitovalmentajana viimeiset pari kautta toiminut Saara Niemi on kutsuttu mukaan kiinalaisen Kunlun Red Starin naisten joukkueen valmentajaksi.

Suomen naisten maajoukkueestakin tuttu Saara Niemi, 31, on kutsuttu kiinalaisen Kunlun Red Starin naisten joukkueen valmentajaksi.

Omalla peliurallaan kaksissa olympialaisissa ja viisissä MM-kisoissa pelannut Niemi on toiminut viime kaudet Jääkiekkoliiton tyttökiekon taitovalmentajana. Muutos nykyisestä uuteen työnkuvaan on siis mainittavan suuri.

− Toimin joukkueen apuvalmentajana päävalmentaja Digit Murphyn rinnalla. Kunlun etsi pikaisesti uutta apuvalmentajaa, kun sinne alunperin kaavaillun valmentajan pitikin palata kotimaahansa perhesyiden takia. He halusivat naisvalmentajan, jolla on kansainvälistä kokemusta ja hyvä englannin kielen taito, ja sovin tuohon sapluunaan melko hyvin taustani vuoksi, Niemi kertoo Jatkoajalle.

− Perheeni ja Jääkiekkoliitto näyttivät vihreää valoa, joten päätin lähteä. Matkustan jo huomenna Kiinaan, ja olemme siellä syyskuun 24. päivään asti, jonka jälkeen alkaa kahden kuukauden mittainen Pohjois-Amerikan kiertue.

Niemi myöntää uuden toimenkuvan tuovan omat haasteensa, mutta hän suuntaa niitä kohti avoimin mielin.

− Totta kai uusi kulttuuri ja ympäristö tulevat olemaan haastavia, mutta alkuun lähdetään ihmisiin tutustumisen kautta. Koen, että minulla on valmennuksellisesti annettavaa, sillä olen viimeisen viiden vuoden ajan saanut oppia parhailta. Onhan Suomen Jääkiekkoliitto maailman kärkimaita valmennuskoulutusjärjestelmänsä suhteen.

− Lähden matkaan luottavaisin mieliin, mutta samalla tämä on myös opintomatka. Pidän korvat ja silmät avoinna, jotta uutta tietoa olisi aikanaan tuotavissa myös kotimaahan, Niemi tuumaa.

Projekti Kiinassa ei sisällä pelkästään valmennusta, vaan tarkoitus on saada levitettyä maassa lajia entisestään. Kiinassa on meneillään kiekkobuumi ja maa toimiikin vuoden 2022 talviolympialaisten isäntämaana.

− Kiinassa ollessamme työnkuvaan kuuluu myös lajin kehittämisen ja kasvun näkökulma. Tätä olenkin tehnyt tyttökiekon parissa jo jonkin aikaa.

Niemen lisäksi suomalaisosaamista Kanadan CWHL-liigassa pelaavassa kiinalaisjoukkueessa edustavat maalivahti Noora Räty ja maalivahtivalmentaja Santeri Matikainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Naisleijonat kolmanneksi Four Nations Cupissa - Ruotsi kaatui jatkoajalla

MAAJOUKKUE | 13.11.2017 0:59
Naisleijonat päätti urakkansa Floridassa pelatussa neljän maan turnauksessa. Päätösottelussa tullut 2−1-jatkoaikavoitto Ruotsista toi Suomelle turnauksen kolmossijan. lue lisää

Kanada jätti Naisleijonat nollille

MAAJOUKKUE | 11.11.2017 0:59
Naisleijonat ei ollut parhaassa terässä kohdatessaan Kanadan Four Nations Cupin kolmannessa ottelussa. Vahva Kanada osui kahdesti ylivoimalla ja naulasi taululle lopulta tylyt 4−0-lukemat. lue lisää

Naisleijonat avasi voittotilinsä Four Nations Cupissa

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 18:44
Naisleijonat jatkoi taivaltaan Four Nations Cupissa keskiviikkoiltana. Avausottelussaan Yhdysvalloille murskatappion kärsinyt Suomi ryhdistäytyi ja voitti turnauksen toisessa ottelussaan Ruotsin lukemin 3−1. lue lisää

Yhdysvallat antoi Naisleijonille oppitunnin Four Nations Cupissa

MAAJOUKKUE | 8.11.2017 12:38
Floridassa pelattava Four Nations Cup alkoi Naisleijonien osalta karusti. Yhdysvallat tulitti avauserässä viisi maalia ja marssi lopulta selvään 8−2-voittoon. lue lisää

Pelaajana kasvanut Linda Välimäki: "Vanhempana olen ymmärtänyt harjoittelun merkityksen"

Muut Sarjat | 2.11.2017 10:00
Espoosta Tampereelle palannut Linda Välimäki puki ilolla vanhan seuransa värit takaisin ylleen. Olympialaisiin valmistautuva hyökkääjä hakee lisäintensiteettiä kokonaan eri sarjatason joukkueen harjoituksista. lue lisää

Kommentit