Rynnäs suuntaa KHL:ään

NHL, KHL / Uutinen
Rynnäksen ura Dallasissa jäi yhden kauden mittaiseksi.
Kuva © Getty Images
Dallas Starsin organisaatiossa viime kaudella vaikuttanut Jussi Rynnäs jatkaa uraansa Ak Bars Kazanissa.

28-vuotias porilaismaalivahti siirtyy KHL:ään Ak Barsiin. Rynnäs pelasi päättyneellä kaudella pääsääntöisesti AHL:ää Texas Starsissa, aloittaen 39 ottelua. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 2.53 ja torjuntaprosentti 92.00%. Hän pelasi myös kaksi pudotuspeliä Starsin pudotessa ensimmäisellä kierroksella.

NHL:n puolella Rynnäs pääsi pelaamaan Dallasin loukkaantumissuman keskellä kaksi ottelua, mutta ei vakuuttanut seurajohtoa eikä pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa kakkosmaalivahtina. Jhonas Enroth hankittiin lopulta Buffalosta pelaamaan ykkösvahti Kari Lehtoselta jäävät ottelut.

Kausi oli Rynnäksen neljäs Pohjois-Amerikassa. Aiemmin hän pelasi Toronton organisaatiossa, keräten kolmen kauden aikana 73 AHL-ottelua, 14 ECHL-ottelua sekä kolme NHL-ottelua tililleen.

Läpimurron odottaessa itseään Rynnäs palasi vuodeksi Suomeen, ja pelasi kaudella 2013-14 ilmiömäisesti - hänellä oli Liigan maalivahdeista sekä paras torjuntaprosentti että päästettyjen maalien keskiarvo. Harmillisesti Rynnäs loukkaantui pudotuspelien alussa, mutta Kärpät voitti silti Suomen mestaruuden.

Hyvät otteet poikivat uuden NHL-sopimuksen, mutta tältä erää Rynnäksen ura Atlantin toisella puolen on ohi.

» Lähetä palautetta toimitukselle