Ryan Smyth lopettaa uransa

NHL / Uutinen
Smythin komea ura tulee päätökseen.
Kuva © Getty Images
18 vuotta NHL-kaukaloissa pelannut Ryan Smyth lopettaa uransa tähän kauteen.

Edmonton Oilersista ja Kanadan maajoukkueesta tuttu Ryan Smyth lopettaa pelaajauransa. Smyth piti asiasta tiedotustilaisuuden perjantaina.

− On monta pelaajaa, jotka ovat pitäneet Oilers-pelipaitaa päällään, muttei ole yhtään pelaajaa, joka olisi pitänyt sitä yhtä suurella intohimolla kuin Ryan Smyth, ylisti toimitusjohtaja ja entinen Oilers-pelaaja Craig MacTavish tilaisuudessa.

Smyth on 38-vuotias ja pelannut NHL:ssä yhteensä 18 kautta. Oilers varasi Smythin koko varaustilaisuuden kuudentena kesällä 1994. Hän vietti enimmän osan urastaan Oilersissa. Tämän lisäksi Smyth nähtiin New York Islandersin, Colorado Avalanchen ja Los Angeles Kingsin paidassa.

Tunteikkain hetki nähtiin kauden 2006-07 loppupuolella, kun Smyth kaupattiin Islandersiin vaihdossa Robert Nilssoniin, Ryan O'Marraan ja ensimmäisen kierroksen varausoikeuteen (kyseisellä vuorolla varattiin Alex Plante). Kyseistä kauppaa edelsivät pitkät jatkosopimusneuvottelut Smythin ja toimitusjohtaja Kevin Lowen välillä.

Smythin joukkue selvisi vuonna 2006 Stanley Cupin finaaliin, jossa Oilers joutui taipumaan Carolina Hurricanesille otteluvoitoin 3-4. Smyth keräsi urallaan runkosarjassa tehot 386+456 pelaamissaan 1269:ssä ottelussa ja lisäksi 59 pistettä (28+31) 93:ssa pudotuspeliottelussa. Hän voitti olympiakultaa Kanadan joukkueessa Salt Lake Cityssä vuonna 2002. Smyth pelasi Kanadan MM-kisajoukkueessa yhteensä seitsemän peräkkäistä kertaa huippuvuosinaan.

Kauden viimeisessä ottelussa Smythillä on vielä tilaisuus ottaa yksi seuraennätys yksin nimiinsä. Hän ja entinen Oilers-legenda Glenn Anderson johtavat seuran sisäistä pörssiä 126:lla ylivoimamaalilla. Wayne Gretzky teki Oilers-vuosinaan yhteensä 125 ylivoimamaalia.

Tiedotustilaisuudessa Smyth kiteytti sen, mitä hän jää eniten kaipaamaan jääkiekosta.

− Jäällä olemista, adrenaliinia, jännitystä ja joukkuetovereitani. Minulla tulee ihan varmasti teitä ikävä.

» Lähetä palautetta toimitukselle