Ryan O'Reilly sai kaksivuotisen jatkosopimuksen Avalancheen

NHL / Uutinen
Ryan O'Reilly on Avalanchen avainhyökkääjiä.
Kuva © Getty Images
Kanadalaishyökkääjä Ryan O'Reilly on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen Colorado Avalancheen.

Ryan O'Reilly, 23, jatkaa Colorado Avalanchessa ainakin seuraavat kaksi kautta. Monipuolisen kanadalaishyökkääjän jatkosopimuksen yhteisarvo on 12 miljoonaa dollaria. O'Reilly tienestit ensimmäisellä sopimuskaudella ovat 5,8 miljoonaa dollaria ja toisella 6,2 miljoonaa dollaria.

O'Reilly rikkoi päättyneellä kaudella oman piste-ennätyksensä NHL:ssä, kun O'Reilly sai kokoon 28 maalia ja 64 tehopistettä 80 ottelussa. Hyökkääjä sai runkosarjan aikana vain yhden kahden minuutin rangaistuksen ja voitti kauden päätteeksi NHL:n herrasmiespalkinnon.

Avalanchen avainpelaajiin lukeutuva O'Reilly voitti runkosarjassa liigan kiekonriistotilaston. O'Reillyn peliaika oli kaikista Avalanchen hyökkääjistä suurin runkosarjassa monipuolisen hyökkääjän pelatessa paljon myös alivoimalla. Pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella pudonneen Avalanchen pelaaja teki kuusi tehopistettä seitsemässä ottelussa.

Kyseessä on Avalanchen toisen kierroksen varaus kesältä 2009. O'Reilly nappasi paikan Avalanchen paidasta heti seuraavalla kaudella ja on nyt viidellä ensimmäisellä kaudellaan pelannut 345 NHL-ottelua, joissa on syntynyt 191 tehopistettä. O'Reilly on pelannut urallaan myös kaksissa aikuisten MM-kisoissa.

Avalanchella oli jo kaksi vuotta sitten vaikeaa saada jatkosopimusta aikaiseksi O'Reillyn kanssa, sillä joukkueen ja pelaajan rahalliset toiveet erosivat suuresti. Tällöin O'Reillyn sopimus syntyi vasta Calgary Flamesin avulla. Flames teki tällöin kaksivuotisen sopimuksen rajoitetusti vapaan agentin kanssa, mutta Avalanche vastasi tarjoukseen.

Nyt tilanne oli hyvin samanlainen, mutta pitkien neuvottelujen päätteeksi Avalanche ja O'Reilly pääsivät yhteisymmärykseen juuri ennen välimieskäsittelyä. Avalanchella on yhä sopimus tekemättä puolustaja Tyson Barrien kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle