Ruotsin kolmosketju kaatoi Slovakian, Valko-Venäjä kiri lopussa ohi Norjan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Slovakia vaihtoi toisessa erässä maalille Jaroslav Janusin, jota Ruotsi ei pystynyt enää ohittamaan.
Kuva © Getty Images
Ruotsi päätti alkulohkonsa voitokkaasti kaatamalla Slovakian lukemin 4−2. Tre Kronorin suurimmat sankarit olivat kolmosketjun hyökkääjät Dennis Everberg ja William Karlsson. Valko-Venäjä puolestaan yllätti Norjan nousemalla parissa minuutissa tappioasemasta 4−3-voittoon.

Ruotsi aloitti Slovakiaa vastaan tehokkaasti. Reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen NHL-tähdet William Nylander ja Oliver Ekman-Larsson olivat vieneet Ruotsin jo kahden maalin johtoon.

Slovakiallakin oli omat paikkansa Ruotsin virheiden ja kiekonmenetysten seurauksena, mutta Henrik Lundqvist torjui varmasti. 

Ruotsi sortui edelleen turnauksen helmasyntiinsä eli jäähyilyyn. Kaksi jäähyä väärästä vaihdosta ja yksi pelin viivyttämisestä, kun joukkue saapui toiseen erään myöhässä jäälle. Ylivoimiaan Slovakia ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään, mutta iski toisessa erässä kavennuksen vain pari sekuntia Ruotsin jäähyn päätyttyä.

Tre Kronor ei häkeltynyt, vaan Dennis Everberg vei joukkueensa uudelleen kahden maalin johtoon alle kaksi minuuttia Slovakian kavennuksen jälkeen.

Slovakia vaihtoi kolmannen takaiskun jälkeen maalille Julius Hudacekin tilalle Jaroslav Janusin. Kolmannessa erässä Slovakia tuli uudelleen maalin päähän, mutta sen pidemmälle kiri ei riittänyt.

Tehot 1+2 kerännyt William Karlsson viimeisteli loppunumerot 4−2 tyhjään maaliin. Ketjukaveri Everbergin tehosaldo oli 1+1.

Valko-Venäjä menetti johtonsa, mutta kiri uudelleen ohi ja voittoon

Norja ja Valko-Venäjä kamppailivat vauhdikkaasti, mutta maaleitta ensimmäisen erän. Valko-Venäjä aloitti maalinteon toisessa erässä.

Puolustaja Jevgeni Lisovetsin maalilla Valko-Venäjä johti vajaat kymmenen minuuttia, kunnes Daniel Sorvik tasoitti. Aleksandr Kulakov vei kuitenkin Valko-Venäjän uudelleen johtoon toisen erän lopulla.

Kolmanteen erään Norja tuli vahvasti ja iski vajaassa neljässä minuutissa tasoitus- ja johtomaalit. Vajaa kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua Ilja Šinkevitš tasoitti, ja pari minuuttia myöhemmin Lisovets ratkaisi kamppailun Valko-Venäjälle ottelun toisella maalillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle