Ruotsiin puuhatun KHL-joukkueen tiedotustilaisuus herätti hilpeyttä - ja paljon kysymyksiä

KHL / Uutinen
Nähdäänkö kruunupaitoja pian myös KHL:ssä?
Kuva © Getty Images
Ruotsalainen Crowns-joukkue saatetaan nähdä pian KHL:ssä. Seuran taustaryhmän perjantaina pitämä tiedotustilaisuus ei ainakaan heti vakuuttanut ruotsalaisia.

Perjantaina Tukholman lähistöllä pidettiin tiedotustilaisuus, jossa Crowns-nimisen uuden ruotsalaisseuran taustaryhmät väittivät, että joukkue pelaisi ensi kaudella KHL:ää. Tiedotustilaisuus herätti kuitenkin enemmän kysymyksiä kuin mihin pystyi vastaamaan. 

Tilaisuus näytettiin suorana Aftonbladetin sivuilla, ja katsojat ja journalistit kutsuivat sitä muun muassa "komediaksi" ja "uskomattoman amatöörimäiseksi". Paikalla ollut media vaati taustajoukkoja kertomaan asioista selvemmin, kun ensimmäiseen puoleen tuntiin ei selvinnyt juuri mitään konkreettista.

Yksi ryhmän jäsenistä, entinen kiekkoilija Leif Carlsson kertoili tilaisuuden alussa pitkästi omasta elämästään ja taustastaan, eikä myöskään tilaisuuden tilana toiminut luokkahuone vakuuttanut. KHL-logot oli teipattu A4-paperille tulostettuina pöytiin.

Ei tukea jääkiekkoliitoilta

Joukkueen taustaryhmä teki selväksi, että sen ei tarvitse saada hyväksyntää kansallisen tason viranomaisilta. Ruotsin jääkiekkoliitto on aiemmin linjannut, että ei tue projektia.

- Emme tarvitse välttämättä Ruotsin jääkiekkoliiton hyväksyntää, mutta olisimme kiitollisia tuesta, taustajoukot linjasivat.

Tilaisuudessa selvisi, ettei myöskään Venäjän jääkiekkoliitto tue Crownsia, sillä se ei halua toimia Ruotsin liiton tahdon vastaisesti. 

Lopulta ryhmältä kysyttiin suoraan, nähdäänkö KHL:ssä ensi kaudella ruotsalaista joukkuetta vai ei.

- Olemme valmiita perustamaan joukkueen, ja meillä on alustavasti sopimukset noin kymmenen pelaajan kanssa. Liiton painostus tekee tästä tietysti vaikeaa, oli vastaus.

Myöskään joukkueen pelipaikka tai edes kotikaupunki ei ole aivan selvillä vielä. Seura tahtoisi ensimmäisessä ottelussaan pelata TsSKA Moskovaa vastaan jollakin Tukholman suurareenoista syyskuun 10. päivänä ja rikkoa samalla Ruotsin ja KHL:n katsojaennätykset. 

Taustajoukkojen mukaan pallo on nyt KHL:llä, mutta liigan näkemyksensä eivät vielä ole selvillä. Ryhmä lupaili kuitenkin, että Crowns on muutaman vuoden päästä KHL:n kärkijoukkueita. 

Käyttäjän vpaatalo kuva

Kommentti: Vilja Päätalo

Vuoden paras lehdistötilaisuus oli tässä. Ryhmä on perustamassa joukkuetta maailman toisiksi kovimpaan kiekkoliigaan, paikalla on viitisenkymmentä journalistia - mutta mihinkään kysymykseen ei vastata suoraan.

Crowns sai välittömästi ruotsalaisyleisöltä lempinimen Clowns, pellet, ja projektin uskottavuus katosi heti alkuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle