Ruotsi ylivoimaiseen voittoon Slovakiasta − "Tavoitteemme oli haastaa vastustaja luistelulla"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsi jatkaa välieriin puhtaalla pelillä.
Slovakiasta ei ollut puolivälierässä vastusta Ruotsille. Jo avauserässä kolmen maalin karkumatkan ottanut Ruotsi voitti lopulta 8-3, vaikka Slovakia pääsi parhaimmillaan kahden maalin päähän.

Ruotsi aloitti Slovakiaa vastaan vakuuttavasti iskettyään avausmaalin jo reilun minuutin pelin jälkeen. Ylivoimamaalin teki Joel Eriksson Ek.

− Aloitimme ottelun todella huonosti. Ruotsi onnistui maalinteossa heti ensimmäisellä ylivoimallaan, kommentoi Slovakian päävalmentaja Ernest Bokroš.

Ruotsin päävalmentaja Tomas Monten oli samoilla linjoilla.

− Saimme otteluun erinomaisen alun. Tavoitteemme oli saada hyvä tempo ja haastaa vastustajaa luistelulla, missä onnistuimme hyvin.

Maalin makuun päästyään Ruotsi vain kiihdytti tahtiaan. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Ruotsin 3−0-johdossa. Toisessa erässä johto kasvoi jo viiteen maaliin, kunnes Slovakia avasi maalitilinsä niin ikään ylivoimalla.

Pian avausmaalinsa jälkeen Slovakia jatkoi maalintekoa, ja kiri kolmannen erän alussa jo kahden maalin päähän.

− Ensimmäisen erän pelasimme hyvin ja loimme paljon maalintekopaikkoja. Myöhemmin kiekollisessa pelissämme näkyi huolimattomuutta, mistä Slovakia rankaisi, totesi ruotsalaisvalmentaja Monten.

Lähemmäksi Slovakia ei kuitenkaan päässyt, vaan Ruotsi iski loppulukemat 8−3 kahdella kolmannen erän ylivoimamaalillaan. Ruotsin päävalmentaja Monten iloitsi tehokkaasta ylivoimapelistä.

− Ylivoiman toimivuudesta olen tyytyväinen. Siinä on aiemmin ollut vaikeuksia.

− Otimme viisi jäähyä ja Ruotsi teki kolme ylivoimamaalia. Ruotsi oli paljon meitä parempi kaikessa, ei pelkästään ylivoimalla, kommentoi puolestaan slovakkivalmentaja Bokroš.

Ruotsin sankareita olivat kaksi maalia mieheen iskeneet Eriksson Ek ja Tim Söderlund sekä peräti neljä syöttöpistettä kerännyt Rasmus Asplund.

Toistaiseksi tappioitta turnauksen pelannut Ruotsi jatkaa välieriin, jossa vastaan asettuu Kanada-Tšekki-ottelun voittaja.