Alexander Nylander johti joukkueensa jäälle vuodenvaihteen 2017 nuorten MM-kisoissa.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Ruotsi saamassa Nylanderin nuorten MM-kisoihin

NHL-seura Buffalo Sabres saattaa antaa peliluvan Alexander Nylanderille vuodenvaihteen nuorten MM-kisoihin.

The Buffalo Newsin mukaan 19-vuotias ruotsalaishyökkääjä Alexander Nylander voidaan nähdä nuorten MM-kisoissa edustamassa maataan. Lehden mukaan NHL-joukkue Buffalo Sabresin GM Jason Botterill keskustelee asiasta Ruotsin maajoukkueen edustajien kanssa.

− Uskon nuorten MM-kisoihin. Mielestäni se on loistava turnaus nuorille pelaajille kehittyä ja edustaa maataan. Sekin helpottaa asiaa, että turnaus pelataan täällä Buffalossa, eikä hänen tarvitse matkustaa toiselle puolelle maailmaa, Botterill totesi lehdelle.

Nylander sai edustaa Ruotsin joukkuetta myös viime vuonna. Tuossa turnauksessa hänet valittiin turnauksen tähdistökentälliseen ja hän oli joukkueensa paras pistemies tehoilla 5+7. Tuo turnaus päättyi Ruotsilla pronssiottelutappioon Venäjää vastaan.

Nylander on uransa aikana ehtinyt pelata NHL:ssä neljä ottelua, joissa hän on saalistanut yhden syöttöpisteen. Pääosan viime kaudesta hän pelasi kuitenkin AHL:ssä Rochester Americansin riveissä.

Nylander on loukkaantumisen vuoksi pelannut tällä kaudella ainoastaan kuusi ottelua Americansissa, ja otteluissa on syntynyt tehot 1+2. Hän palasi marraskuun puolivälissä kokoonpanoon loukkaannuttuaan syyskuussa Sabresin kykyleirillä.

− Olemme innoissamme, että hän palasi. Kauden alku on ollut hänelle vaikea, mutta hän on itsekin innoissaan, että pääsi takaisin osaksi joukkuetta, Botterill hehkutti.

Lue myös

Ristolainen Suomen avausottelussa: "Juniorimaajoukkueen pelejä kaipaa edelleen"

MAAJOUKKUE | 27.12.2017 5:58
Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen kävi katsomassa Nuorten Leijonien ottelua Kanadaa vastaan kotihallissaan. Pelin katsominen toi mieleen muistoja Ristolaisen omista peleistä juniorimaajoukkueissa. lue lisää

Ruotsi vahvistuu merkittävästi - Sabres päästää Nylanderin kisoihin

MAAJOUKKUE | 21.12.2017 5:01
Nuorten MM-kisojen suosikeihin lukeutuva Ruotsi vahvistuu, kun viime kisojen tehokkain ruotsalainen Alexander Nylander on mukana myös tänä vuonna. lue lisää

Sabresille kolaus puolustuspäähän - McCabe sivussa useita kuukausia

NHL | 20.2.2018 22:34
Jake McCabe on poissa Buffalo Sabresin vahvuudesta 4−6 kuukautta olkapääleikkauksen vuoksi. lue lisää

Kanadalaistoimittaja: Nuorten MM-kisaisännyydet jaettu 14 vuoden päähän - Suomi vuorossa vuonna 2027

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 18:11
TSN:n toimittaja Gord Millerin mukaan Kansainvälinen Jääkiekkoliitto on jakanut nuorten MM-kisat pitkälle tulevaisuuteen. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Harri Säteri nousi kuin nousikin NHL-maalivahdiksi

NHL | 8.2.2018 6:30
Tämän kertaisessa NHL 65:00 -podcastissa käydään läpi NHL:n kurinpidon linjoja ja kahden menestyksekkään NHL-pelaajan uran loppumisia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Alexander Nylander

AHL #70 R lh
s. 1998 Calgary, AB, CAN
184CM / 81KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2016 Buffalo Sabres 1. kierros #8