Ruotsi lohkovoittoon puhtaalla pelillä − Dahlenille kypärätemppu

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsi marssi lohkovoittoon.
Ruotsi ja Tšekki kohtasivat Montrealin lohkon viimeisellä ottelukierroksella alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Ottelun myötä Ruotsi varmisti voittavansa lohkon puhtaalla pelillä.

Jo aiemmin varmistunut lohkovoitto vankistui Ruotsin osalta entisestään, kun joukkue voitti Tšekin maalein 5−1. Voitto tarkoitti sitä, että Ruotsi keräsi alkusarjan neljästä ottelusta täydet 12 pistettä.

Ruotsin maalintekijöinä viimeisessä lohkopelissä kunnostautuivat Jonathan Dalen hattutempullaan, Rasmus Asplund ja Jens Lööke

− Teimme parhaamme, ja sen mitä meiltä odotettiin. Tavoitteemme oli voittaa lohko, jotta meidän ei tarvitsisi lähteä Torontoon puolivälierää varten, analysoi Ruotsin päävalmentaja Tomas Monten voitokkaan ottelun jälkeen.

Tšekin maalit tekivät kolmannen erän lopulla David Kaše ja Filip Hronek.

Vastustaja Ruotsille puolivälierään määräytyy ottelusta Venäjä−Slovakia. Ottelun häviäjä jää lohkonsa neljänneksi, ja kohtaa Tre Kronorin pudotuspeleissä.

− Ei ole väliä, ketä vastaan pelaamme. Voitto pitää kuitenkin ottaa, jos haluaa kultaa.

− Pelasimme tänä vuonna paljon Suomea vastaan. En ole varma mitä heille tapahtui, mutta ehkä he aliarvioivat Tanskan toisessa pelissään. Lisäksi he pelasivat melko puolustusvoittoisesti, päätti Monten analyysiin Suomesta.

EDIT: 31.12.2016 klo 23.25: Montenin kommentit lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle