Ritamäki upotti KooKoon kenraaliharjoituksessa

LIIGA / Uutinen
Jukurit päätti harjoituskauden voitokkaasti.
Kuva © Jatkoaika
Jukurit ja KooKoo taistelivat harjoituskauden viimeisen ottelunsa Tanhuvaaran kaukalossa. KooKoo aloitti vahvasti, mutta tiukasti mukana pysynyt mikkeliläisryhmä nousi lopulta tasoihin ja meni 3–2-jatkoaikavoittoon Janne Ritamäen osumalla.

KooKoo oli ottelun avauserässä selvästi valmiimpi ja hallitsi peliä. Kouvolalaisryhmä siirtyikin johtoon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Tomi Leivo siirsi kiekon maalin edestä verkon perille Siim Liivikin vahvalla avustuksella. Jukuritkin pääsi erän viimeisellä viisiminuuttisella hieman peliin mukaan, mutta tulosta ei tullut. Liivikillä oli erän lopussa loistopaikka lisätä KooKoon johtoa jukuripuolustajan harhasyötön seurauksena, mutta Sami Rajaniemi onnistui pysäyttämään yrityksen.

Mikkeliläisryhmän parantunut ote jatkui myös toisessa erässä, ja erä olikin huomattavasti ensimmäistä tasaisempi. Jukurit nousi ottelussa tasoihin, kun Janne Ritamäki karkasi jäähyaitiosta läpiajoon ja Eero Savilahti joutui koukkimaan häntä rangaistuslaukauksen arvoisesti. Ritamäki ei mahdollisuuttaan jättänyt käyttämättä, vaan nosti kiekon rystyltä Juha Järvenpään ohi.

Erän lopussa KooKoo onnistui rikkomaan Jukureiden hyvän vaiheen ja siirtyi johtoon, kun Jyri Niemen siniviivalaukaus painui maaliin. Maalin edustalla vahvaa työtä teki läpi ottelun pirteästi esiintynyt Liivik.

− Vaikea oli käyntiinlähtö tänään, liekö sitten ympäristönvaihdos leiriltä vai lievä väsymys vai mikä, mutta semmoinen 30 minuuttia käynnisteltiin koneita ja KooKoo vei välillä jopa aika selvästikin peliä, kommentoi Jukureiden valmentaja Juuso Hahl Jukureiden kotisivuilla.

Päätöserän puolivälissä KooKoolla oli loistava tilaisuus iskeä ottelulle ratkaisu, kun Joonas Kalliolan maila osui Niemen kasvoihin laitakamppailussa ja jukurihyökkääjä passitettiin kärsimään 2+2-minuuttista. Kouvolalaisryhmän ylivoima ei kuitenkaan ottanut toimiakseen ja aktiivisesti alivoimaisena taistellut mikkeliläisjoukkue selvitti erikoistilanteen melko helposti. 

Jukurit onnistui tasoittamaan kamppailun neljä minuuttia ennen loppua, kun vahvan ottelun pelannut Markku Flinck toi kiekon röyhkeästi alueelle ja tarjoili syötön laitaan Zach Budishille, jonka rannelaukaus painui takakulmaan. 

KooKoo pääsi vielä varsinaisen peliajan lopun pyörittämään ylivoimaansa, mutta ei onnistunut maalinteossa. Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan vain vajaa minuutti, kun Ritamäki ratkaisi kamppailun illan toisella osumallaan.

− Illan iloisin aihe oli se, että pystyttiin parantamaan pelin sisällä. Tehtiin kiihtyvä suoritus ja saatiin lopussa vielä tulosta aikaan, Hahl totesi.

− Ilon aihe oli myös se, että alivoimalla oltiin erittäin luotettavia. Tarjottiin vastustajalle päätöserässä mahdollisuutta kuuden ylivoimaminuutin verran, mutta pystyttiin ne hoitamaan hyvin.

Kouvolalaisleirissäkin oltiin tyytyväisiä suoritukseen, vaikka tappio tulikin.

− Tämä oli mielestäni selvästi meidän paras harjoituspeli. Olen erityisen tyytyväinen siihen, miten hyvin puolustimme. Vastustajan paikat olivat tosi vähissä. Ja kun puolustat hyvin, niin paikkoja aukeaa myös toiseen päähän, KooKoo-valmentaja Simo Mälkiä kertoi KooKoon kotisivuilla.

− On selvää, että jos pystymme pelaamaan 60 minuuttia niin hyvin kuin tänään ja olemaan pikkuisen tehokkaampia hyökkäyspäässä, niin voittoja ja pisteitä alkaa tippua.

Molemmilla joukkueilla seuraavat pelit ovat edessä ensi perjantain Liigan avauskierroksella. Jukurit isännöi silloin KalPaa ja KooKoo vierailee SaiPan vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle