Ristolainen pilasi veteraanivahdin kotiinpaluun

Kotiyleisön sankarit.
Lauantain NHL-kierros käynnistettiin Buffalo Sabresin ja Vancouver Canucksin kamppailulla, jossa Sabresin skandinaaviduo nousi ratkaisijaksi.

Rasmus Ristolainen ja Linus Ullmark olivat osaltaan pilaamassa Ryan Millerin paluuta entiseen kotihalliinsa, kun Millerin nykyään edustama Vancouver Canucks vieraili Buffalo Sabresin vieraana. Sabres oli lopulta vahvempi ja vei voiton lukemin 3-2.

Ristolainen ampui kaksi Sabresin kolmesta maalista mukaan lukien ottelun voittomaalin vain 16 sekuntia ennen päätössummeria. Turkulainen palkittiin ottelun parhaana.

Sabresin ruotsalaisvahti Ullmark pelasi kauden viidennen ottelunsa ja otti kolmannen voittonsa. Vahvasti kautensa aloittanut 22-vuotias tulokastorjuja vaihdettiin kolmen takaiskumaalin jälkeen maalilta avauserässä Sabresin edellisessä ottelussa Tampa Bay Lightningiä vastaan, mutta palasi tänään tasolleen torjuen 35 kertaa. Ruotsalainen piti Sabresin pelissä mukana varsinkin avauserän Canucks-kiekkosateessa.

Vanhaan kotihalliinsa palannut Miller venyi kiekon tielle 19 kertaa, mutta joutui antautumaan kolmesti. Miller on Buffalo Sabresin viidennen kierroksen varaus kesältä 1999 ja edusti Sabresia kymmenen ja puolen kauden ajan. Hänet kaupattiin St. Louis Bluesiin kevättalvella 2014.

Eichel tarjoili, Ristolainen ratkaisi

Maalittoman avauserän jälkeen kotijoukkue Sabres pääsi ensimmäisenä tuulettamaan maalia toisen erän alkuminuuteilla, kun Jamie McGinn ohjasi kiekon Millerin ohi näyttävän syöttökombinaation jälkeen. Huipputulokas Jack Eichel kirjautti osumaan NHL-uransa ensimmäisen maalisyötön.

Eichel oli alustamassa myös seuraavaa osumaa, kun amerikkalaissentteri pelasi kiekon ylivoimalla kulmasta siniviivalle Ristolaiselle. Suomalaispuolustajan laukaus painui maskissa olleen Millerin selän taakse ja Sabres siirtyi jo kahden maalin johtoon.

Canucks pääsi vielä ennen toista erätaukoa iskuetäisyydelle, kun Henrik Sedin siirsi kiekon ensimmäistä kertaa Ullmarkin ohi veljensä Danielin hienon esityön jälkeen.

Canucks-laituri Chris Higgins tasoitti puntit kolmannen erän alussa komealla yksilösuorituksella: hän riisti kiekon hyökkäysssiniviivan tuntumassa, harhautti lepsusti puolustaneet Zemgus Girgensonsin ja Jake McCaben ja huudatti vierasfaneja.

Vauhdikkaan ottelun ratkaisu koettiin lopulta vasta erän päätössekuntien aikana, kun Ristolainen sai nopean Sabres-vastahyökkäyksen päätteeksi kiekon siniviivalle. Miehen tarkka rannelaukaus painui verkon perukoille ja toi Sabresille täyden pistepotin.

BUFFALO - VANCOUVER 3-2
LOS ANGELES - FLORIDA 4-1
MONTREAL - BOSTON 4-2
WASHINGTON - TORONTO 3-2 vl.
CAROLINA - OTTAWA 3-2 ja.
WINNIPEG - PHILADELPHIA 0-3
NASHVILLE - ST. LOUIS 0-4
MINNESOTA - TAMPA BAY 1-0