Ristolainen ja Lehterä maalinteossa, Wild villimpi kuin Predators

Jori Lehterä puolustusväännössä.
Minnesota Wild haki pisteet Nashvillestä. Rasmus Ristolainen iski Buffalo Sabresin varsinaisen peliajan ainoan maalin, kun Sabres voitti Boston Bruinsin voittomaalikilpailun jälkeen.

Minnesota Wild otti kahdeksannen perättäisen vierasvoiton kukistamalla Nashville Predatorsin. Charlie Coyle vei Wildin johtoon, kun ensimmäisestä erästä oli pelaamatta enää vajaa minuutti. Coyle ajoi maalille ja iski Kyle Brodziakin laukauksesta jääneen irtokiekon ohi Pekka Rinteen. Toisessa erässä puolustaja Roman Josi teki joukkueelleen kaksi maalia vieden Predatorsin 2-1-johtoasemaan päätöserään mentäessä. Josin maalit syntyivät 45 sekunnin sisään toisistaan.

Ensimmäisen maalin Josi lämäsi suoraan syötöstä b-pisteiden välistä. Toinen maali syntyi rannelaukauksella. Josin lisäksi ottelussa kaksi maalia tehnyt Coyle tasoitti ottelun 2-2-lukemiin illan toisella osumallaan ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Sitä oli kulunut ainoastaan 22 sekuntia, kun Zach Parise toi kiekon hyökkäysalueelle, jätti sen Matt Dumballe, joka tykitti sen verkon perukoille sinetöiden Wildin voiton.

Rasmus Ristolainen juhli kauden viidettä maaliaan, kun Buffalo Sabres voitti Boston Bruinsin voittomaalikilpailun jälkeen 2-1. Loui Eriksson vei Bruinsin johtoon avauserässä. Johto kesti kolmannen erän alkuun asti kunnes Sabres pääsi aloittamaan erän ylivoimalla. Ristolaisen kuti ohitti maalinedusruuhkan ja upposi Bruinsin verkkoon ohi maalissa pelanneen Niklas Svedbergin. Tuukka Rask oli poissa Bruinsin kokoonpanosta.

Ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan maalittoman jatkoajan jälkeen voittomaalikilpailusta, jossa Sabresin Tyler Ennis oli ainoa onnistuja. Sabresin maalinsuulla Anders Lindbäck otti ottelussa 44 torjuntaa.

Antti Niemen ja koko San Jose Sharksin joukkueen ilta oli synkkä. Niemi aloitti Sharksin maalilla, kun Sharks kohtasi vieraissa Winnipeg Jetsin. Sharks kamppailee Jetsin kanssa pudotuspelipaikasta, mutta ottelu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä ensimmäisen erän jälkeen Sharks oli 3-0-tappiolla. Niemelle peliaikaa kirjattiin ottelussa kolmetoista minuuttia ennen kuin Alex Stalock korvasi miehen.

Jets kurvasi 3-0-johtoon Adam Lowryn, Mark Scheifelen ja Andrew Laddin maaleilla. Joe Pavelski toi toisessa erässä Sharksin kahden maalin päähän, mutta Blake Wheeler iski seuraavat kaksi maalia turvaten niillä käytännössä Jetsin voiton. Pavelskikin iski vielä toisen maalin ottelussa, mutta se syntyi Sharksin kannalta liian myöhään. Ottelua oli pelaamatta enää vajaat kaksi ja puoli minuuttia. Voitolla Jets nousi ohi Calgary Flamesin viimeiselle villin kortin paikalle.

Calgary Flames hävisi samanaikaisesti läntisen konferenssin kärkijoukkueeksi nousseelle St.Louis Bluesille puhtaasti 4-0.  Jori Lehterä viimeisteli kauden 11. maalinsa. Lehterän osum oli Bluesin 2-0-osuma, johon johti Flamesin puolustuksen harhasyöttö omalla puolustusalueellaan. Vladimir Tarasenko sai kiekon, syötti Jaden Schwartzille, joka puolestaan löysi vapaana olevan suomalaisen. Ruotsalaishyökkääjä Alexander Steen iski Bluesille kaksi maalia ja maalilla Brian Elliott koppasi 25 laukausta.

NEW JERSEY-PITTSBURGH 2-0

CAROLINA-OTTAWA 1-2

BOSTON-BUFFALO 1-2 vm.

FLORIDA-MONTREAL 2-3

NASHVILLE-MINNESOTA 2-3 ja.

WINNIPEG-SAN JOSE 5-2

CHICAGO-NY ISLANDERS 4-1

CALGARY-ST.LOUIS 4-0