Rinteen paluu tappiollinen

Pekka Rinne venyy yhä hyvin torjuntoihin pitkän tauon jälkeenkin.
Pekka Rinteen paluu Nashville Predatorsin maalille oli suomalaisittain ilahduttavaa, mutta Rinne ei pystynyt torjumaan Predatorsia voittoon vierailijasta Pittsburgh Penguinsista. Bostonissa David Krejci juhli hattutempulla.

Pekka Rinne palasi tositoimiin Nashville Predatorsin maalille. Edellisen ottelunsa Rinne oli pelannut 22.lokakuuta viime vuonna. Rinne ja Predators eivät kuitenkaan onnistuneet nappaamaan voittoa vaan joukkue hävisi vierailemaan saapuneelle Pittsburgh Penguinsille maalein 3-1. Rinteen tilille napsahti 16 torjuntaa. Penguinsin pelaajista Matt Niskanen osui kahdesti ja Chris Kunitz kerran. Predatorsin maalin viimeisteli Patrick Hörnqvist.

Vancouver Canucksista Florida Panthersiin vasta kaupattu Roberto Luongo ei vielä ehtinyt palata Floridaan, kun Panthers hävisi Boston Bruinsille maalein 4-1. Bruinsin sankari oli hattutempun viimeistellyt tsekkihyökkääjä David Krejci. Krejci iski Panthersin verkkoon maalin per erä. Lisäksi Jarome Iginla maalasi kerran. Panthersin ainoasta maalista vastasi Brian Campbell ja Sean Bergenheim sai siihen syöttöpisteen.

New Jersey Devils oli maalein 4-3 parempi Detroit Red Wingsiä. Siirtohuhumyllyn pyörteissä oleva Martin Brodeur torjui ottelussa 20 kertaa ja se riitti ansaitsemaan miehelle kauden 15.voittonsa. Ottelu oli tasatilanteessa 3-3 vielä ottelun viimeiselle minuutille lähdettäessä, mutta ajassa 59:23 Stephen Gionta ohjasi Mark Faynen laukauksen maaliin. Muut maalit Devilsille iski Adam Henrique, Marek Zidlicky ja Travis Zajac. Punasiipien puolella maalinteossa onnistuivat Johan Franzen, Brendan Smith ja Todd Bertuzzi.

Columbus Blue Jackets otti voiton Dallas Starsista maalein 4-2. Blue Jackets näytti alussa lyövän Starsille luun kurkkuun jo avauserässä iskiessään kolme maalia viiteentoista minuuttiin. Nimensä maalintekijä sarakkeeseen kirjoittivat Boone Jenner, R.J. Umberger ja Artjom Anisimov. Kolmannen erän alussa Starsin onnistui kuitenkin kaventaa tilanne 3-2:een Alex Goligoskin ja Trevor Daleyn maaleilla. Sinitakkien yhden maalin johto piti, ja lopulta Anisimov maalasi toistamiseen tehden loppulukemiksi 4-2.

Colorado Avalanche haki vierasvoiton keskisen divisioonan kilpakumppanistaan Chicago Blackhawksista lukemin 4-2. Nathan MacKinnon kirjoitti samalla itsensä historiaan venyttämällä pisteputkeaan 12 pelin mittaiseksi. Samaan on pystynyt kahdeksantoistavuotiaana vain itse Wayne Gretzky. MacKinnonin syöttöpiste tuli syötöstä Paul Stastnylle, joka teki ottelun loppulukemat tyhjiin.

Olli Jokinen saalisti kauden 20. syöttöpisteen, mutta miehen joukkue Winnipeg Jets hävisi jatkoajalla New York Islandersille 3-2. Jetsin Andrew Ladd tehtaili Jetsin molemmat maalit ja onnistui päätöserässä siirtämään ottelun ratkaisun jatkoajalle, jossa Michael Grabner näytti jälleen nopeuttaan ja ratkaisukykyään karkaamalla puolustukselta maalintekoon.

BOSTON-FLORIDA 4-1

NEW JERSEY-DETROIT 4-3

COLUMBUS-DALLAS 4-2

CHICAGO-COLORADO 2-4

ST.LOUIS-TAMPA BAY 4-2

NASHVILLE-PITTSBURGH 1-3

WINNIPEG-NY ISLANDERS 2-3 ja.

PHOENIX-VANCOUVER 1-0