Rinne voittotilaston kärjessä, nollasi Oilersin jatkoaikaottelussa

NHL / Uutinen
Pekka Rinne piti maalinsa puhtaana täydet 60 minuuttia ja vähän päälle.
Kuva © Getty Images
Yhdysvaltojen kiitospäivän kierroksella pelattiin vain yksi ottelu, jossa Nashville Predators voitti Edmonton Oilersin yhden maalin ottelussa.

Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne oli ohittamaton, kun Predators kaatoi kotonaan Oilersin jatkoajalla. Varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli edelleen maaliton ja ottelun ainokaisen viimeisteli Filip Forsberg noin minuutti ennen jatkoajan päätöstä.

Predators jatkaa vahvaa alkukauttaan nyt Oilersin kustannuksella. Kohtaaminen oli joukkueiden välillä jo kauden kolmas ja samalla viimeinen. Predators jatkaa divisioonan kärjessä saaden kauden 15. voittonsa kauden 22. ottelussa. Voitto oli Predatorsille kolmas peräkkäinen.

Alkuhetket Oilersin hallintaa

Oilers aloitti ottelun vahvasti. Joukkue vyörytti heti alkuhetkistä lähtien kohti Rinteen maalia, mutta ei saanut luotua kunnon maalipaikkoja. Kahdeksannella minuutilla Ryan Nugent-Hopkins pääsi laukomaan Paul Gaustadin huolimattoman pelaamisen päätteeksi hyvästä sektorista, mutta Rinne koppasi laukauksen varmasti.

Predators sai ensimmäisen laukauksensa aikaiseksi vasta yli yhdeksän minuutin pelaamisen jälkeen, jolloin Oilersille oli merkattu jo yhdeksän laukausta kohti Rinnettä. Ensimmäisestä laukauksesta saatiin jo vahva mylläkkä aikaiseksi. Craig Smith heitti maalille ja jatkokiekosta Roman Josi nosti kiekon ylärimaan.

Avauserän toisella puoliskolla molemmat joukkueet pääsivät yrittämään ylivoimalla, kun Oilersin Mark Acrobello ja Predators-kapteeni Shea Weber kävivät istumassa kaksiminuuttiset.

Kiekko maaliin

Toisen erän alussa Predators pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla, mutta vaarallisin tilanne oli syntyä omaan päähän. Jeff Petry nousi alivoimalla puolustajan tontilta ja pääsi laukomaan. Rinne pomputti vaarallisesti eteensä, mutta Weber hoisi irtokiekon pois ennen kuin Steven Pinizzotto pääsi iskemään siihen.

Myös Oilers pääsi toisessa erässä ylivoimalle. Taylor Hall laukoi napakasti ja Rinne torjui jälleen eteensä. Maalilla olivat odottamassa David Perron ja Jordan Eberle, mutta kumpikaan ei saanut sudittia toista laukausta.

Toisen erän loppupuoliskolla Predators pyöritti. Taylor Beck tarjoili puolustaja Seth Jonesille, jonka laukaus painui ohi Oilers-vahti Viktor Fasthin. Tilannetta edelsi kuitenkin Gaustadin ajo maalille, jossa Fasthia estettiin sen verran, ettei tuomari maalia hyväksynyt.

Ratkaisu jatkoajalla

Kolmannessa erässä ei hyväksyttyjä maaleja saatu aikaiseksi. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään erässä kahdesti ylivoimalla tuloksetta. Oilersin hyökkääjä Perron sai erän lopulla käytösrangaistuksen, kun hän ei sulattanut joukkuekaveri Hallin saamaa kampitusrangaistusta.

Jatkoajan alussa Weber sulki kiekon kädellään omalla maalivahdinalueella ja tuloksena oli rangaistuslaukaus Oilersille. Yritystä laukomaan lähtenyt Eberle harhautti Rinteen jäihin, mutta viimeistely jäi vaisuksi.

Ratkaisu syntyi vajaan 64 minuutin tahkoamisen jälkeen. Oilersin nelikko pelasi löysästi ja Forsberg pääsi pyörimään heidän keskellään. Lopulta Forsberg napautti ranteella kauden kymmenen maalinsa ja 23 tehopisteensa 22 ottelussa. Tulokasruotsalainen johtaa tulokkaiden pistepörssiä ja on koko NHL:n ykkönen tehotilastoissa. Syöttöpisteille maaliin pääsivät Josi ja Weber.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Rinne torjui ottelussa 37 kertaa. Voitto oli Rinteelle kauden viidestoista, jolla on hän nousee yksin voittotilaston kärkipaikalle. Ennen ottelua hän jakoi kärkipaikkaa Marc-Andre Fleuryn kanssa. Nollapeli oli Rinteelle kauden toinen. Maalintekijä Forsberg valittiin ottelun kakkostähdeksi ja Oilersin maalilla 24 kertaa torjunut Fasth kolmostähdeksi.

Ottelu oli kauden 14. yhden maalin ottelu koko NHL:ssä. Aiemmin tällä kaudella on neljästi menty jatkoajalle maalittomassa tilanteessa.

NASHVILLE - EDMONTON 1—0

» Lähetä palautetta toimitukselle