Rinne pysäytti Ducksin, Salomäelle voittomaali

Miikka Salomäki iski Predatorsin voittomaalin
Suomalaiset olivat yön kierroksella näkyvässä roolissa. Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin puolestaan iski hurjat tehot Penguinsin kukistaessa Minnesota Wildin.

Pekka Rinne pysäytti huimat 38 laukausta Predatorsin kukistaessa kotonaan Ducksin maalein 3-2. Suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki avasi kauden pistesaldonsa iskemällä joukkeensa voittomaalin toisessa erässä. Ducksin kausi on alkanut nihkeästi. Vaikka joukkueen otteet ovat hieman piristyneet, se on läntisessä konferenssissa vasta sijalla 11.

Mike Santorelli ohitti huikean ottelun pelanneen Pekka Rinteen.

Raskilla taas vaikea ilta, Donskoi maalinteossa

San Jose Sharks haki pisteet Bostonista maalein 5-4. Sharks aloitti maalinteon jo 42 sekunnin pelin jälkeen, kun Joe Pavelski iski Melker Karlssonin tolppalaukauksen jälkeen irtokiekon verkkoon. Tulokas Tyler Randell ja Brad Marchand veivät Bruinsin 2-1 -johtoon. Joonas Donskoi tasoitti pelin vielä ensimmäisessä erässä ohjaamalla Paul Martinin siniviivakudin maalin oikeaan ylänurkkaan.

Toiseen erään lähdettiin 2-2 -tasatilanteessa, mutta Sharks vei toisen erän lukemin 3-1. Patrice Bergeron kavensi kolmannessa erässä vielä ylivoimalla, mutta lähemmäksi pisteitä kotijoukkue ei enää päässyt.

Bruinsin alkukausi on alkanut takellellen. Myös Tuukka Raskin kauden alku on ollut todella vaikea. Liigan kärkivahteihin kuuluneen Raskin torjuntaprosentti on vaatimaton 89.

Joonas Donskoi juhlii osumaa Boston Bruinsia vastaan.

Malkin tehoili pisteet Penguinsille

Jevgeni Malkin äityi hurjaan vireeseen, kun Pittsburgh Penguins kukisti kotonaan Minnesota Wildin maalein 4-3. Malkin oli mukana Penguinsin kaikissa maaleissa iskemällä tehot 2+2. Wildin suomalaisista Mikael Granlund iski joukkueensa avausmaalin ja syötti Mikko Koivun kolmannessa erässä tekemän 3-4 -kavennuksen.

Farmissa hyvin esiintynyt Michael Keränen teki NHL-debyyttinsä Wildin paidassa. Keräselle siunaantui peliaikaa vain hieman yli kuusi minuuttia ja mies jäi toistaiseksi ilman tehopisteitä.

Suomalaisvahdeista Antti Niemi ja Karri Rämö torjuivat joukkueilleen voitot. Niemi torjui 24 laukausta Starsin hakiessa pisteet Buffalosta maalein 1-3. Rämö ehti kiekon tielle 18 kertaa Flamesin kukistaessa New Jersey Devilsin kotonaan lukemin 3-2.

BOSTON - SAN JOSE 5-4

BUFFALO - DALLAS 1-3

PHILADELPHIA - LOS ANGELES 2-3 vl.

COLUMBUS - ST.LOUIS 3-1

PITTSBURGH - MINNESOTA 4-3

TORONTO - COLORADO 5-1

NASVILLE - ANAHEIM 3-2

CALGARY - NEW JERSEY 3-2