Richards ulos − Tortorellasta Blue Jacketsin uusi päävalmentaja

NHL / Uutinen
Tortorella tunnetaan kuumapäisenä valmentajana.
Kuva © Getty Images
Columbus Blue Jackets on erottanut päävalmentaja Todd Richardsin.

Columbus Blue Jackets vaihtaa valmentajaa. Seura tiedotti asiasta keskiviikkona. Todd Richardsin korvaa John Tortorella, joka on viimeksi valmentanut kaudella 2013-14 Vancouver Canucksia.

Uutissivusto TSN:n mukaan sopimus on yhteensä kolmen kauden mittainen, minkä aikana Canucks maksaa osan Tortorellan palkasta.

Toimitusjohtaja Jarmo Kekäläisen johtama seura on aloittanut kauden seitsemällä tappiolla seitsemässä pelissä. Blue Jackets on samalla ainoa seura, jolla ei ole kaudelta vielä yhtään pistettä. Blue Jackets on myös vuoden 1967 jälkeisen NHL-historian kolmas seitsemällä tappiolla kautensa aloittanut seura.

57-vuotias Tortorella on ehtinyt valmentaa urallaan Canucksin lisäksi New York Rangersia ja Tampa Bay Lightningia. Hän on NHL-historian kautta aikain voitokkain yhdysvaltalaissyntyinen valmentaja. Tortorella voitti Stanley Cupin Tampa Bay Lightningin valmentajana vuonna 2004.

Richards ehti valmentaa Blue Jacketsia viiden kauden ajan korvattuaan Scott Arnielin kesken NHL-kauden 2011-12. Hänellä oli sopimustaan jäljellä tämän kauden lisäksi yksi vuosi.

» Lähetä palautetta toimitukselle