Red Wingsin johto piti loppuun saakka

Red Wings ja Canucks mättivät kahdeksan maalia sunnuntai-illan kohtaamisessa.
Detroit Red Wings piti kahden maalin johtonsa loppuun asti, kun se kukisti Vancouver Canucksin 5-3. Canucks tuli ottelussa kolme kertaa maalin päähän, mutta ei sen lähemmäs.

Detroit Red Wingsin ja Vancouver Canucksin välinen ottelu keskeytyi lähes 35 minuutiksi sähkövian katkaistua valot Joe Louis Arenalta vain 29 sekunnin pelin jälkeen. Avauserää oli pelattu kolme minuuttia, kun Red Wings aloitti maalinteon. Henrik Zetterberg ja Jonathan Ericsson pelasivat tekopaikan Niklas Kronwallille. Tämä otti liikkuvat taakse ja latasi kiekon ranteella verkkoon. Erän puolivälissä Gustav Nyquist viimeisteli ylivoimalla Zetterbergin loistosyötöstä 2-0-lukemat taululle.

Canucks kavensi, kun toista erää oli pelattu vajaat pari minuuttia. Linden Vey sai maalin takaa pomppineen kiekon lapaansa ja laukoi kiekon ranteella verkkoon. Red Wings lisäsi johtoaan, kun toista erää oli jäljellä kuusi minuuttia. Pavel Datsjukin rystynosto upposi maalinedustalta ohi Ryan Millerin.

Canucks tuli jälleen maalin päähän, kun kolmatta erää oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Yannick Weberin siniviivalaukaus kimposi Shawn Matthiasin luistimen kautta maaliin ja Jimmy Howard oli tilanteessa vailla mahdollisuuksia. Red Wingsin kuitti tuli vain reilu minuutti myöhemmin. Daniel DeKeyserin lerppukiekko siniviivalta muutti Canucks-puolustajasta suuntaa ja yllätti Millerin. Canucks kuitenkin tuli vielä. Neljä minuuttia ennen loppua Vey kavensi tilanteeksi 4-3 Canucksin pelatessa ilman maalivahtia. Tilannetta tarkasteltiin pitkään videolta kiekon osuttua Veyn luistimeen ennen maaliin menemistä. Lopulta maali kuitenkin hyväksyttiin. Sen lähemmäksi Canucks ei enää päässyt ja Datsjuk viimeisteli 5-3-loppulukemat tyhjään maaliin.

DETROIT - VANCOUVER 5-3