Red Wings -omistaja Mike Ilitch on kuollut

NHL / Uutinen
Mike Ilitch 1929-2017.
Kuva © Getty Images

Mike Ilitch syntyi Detroitissa vuonna 1929. Nuorena baseballia alemmilla tasoilla pelannut Ilitch perusti pizzayhtiö Little Caesarsin vuonna 1959. Vuonna 1982 hän osti kaupungin jääkiekkojoukkue Red Wingsin, joka ei ollut saavuttanut suurta menestystä vuosiin. Myöhemmin Ilitch osti myös baseball-joukkue Tigersin. Viime vuonna hänen omaisuudekseen arvioitiin 6,1 miljardia dollaria.

Ilitchin omistajakauden aikana Red Wings nousi takaisin NHL:n huipulle voittaen neljä Stanley Cupia vuosien 1997 ja 2008 välillä. Red Wingsillä on myös hallussaan pisin aktiivinen pudotuspeliputki, sillä joukkue on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle viimeksi vuonna 1990.

− Mike Ilitch sai jokaisen joukkueessaan pelanneen pelaajan tuntemaan osaksi hänen perhettään. Näimme onnenkyyneleet hänen silmillään, kun voitimme Stanley Cupin vuonna 1997 ja muistamme, kuinka hän vietti aikaansa Vladimir Konstantinovin vierellä sairaalassa viikkoa myöhemmin, entinen Red Wings -pelaaja ja nykyinen Toronto Maple Leafsin presidentti Brendan Shanahan muisteli Ilitchiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle