Rautakorvesta tulevan kauden tapparakäskijä − Tapola urheilujohtajaksi

LIIGA / Uutinen
Rautakorpi palaa Tapparaan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajan paikalta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tappara tiedotti päivällä Jukka Rautakorven palaavan joukkueen pääkäskijäksi kaudelle 2017-2018. Samassa yhteydessä kerrottiin joukkueen mestarivalmentaja Jussi Tapolan siirtymisestä seuran urheilu- ja kehitysjohtajaksi kuluvan kauden jälkeen.

Tapparaa jo neljästi valmentanut ja tällä hetkellä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön joukkuelajivastaavana sekä U20-maajoukkueen päävalmentajana toimiva Jukka Rautakorpi palaa kirvesrintojen päävalmentajaksi kuluvan kauden päätyttyä. Rautakorven kanssa solmittu sopimus on kahden kauden mittainen sisältäen vuoden option jatkosta. Tapparan valmennusryhmän muita jäseniä ei vielä kerrottu tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen kommentoi Rautakorven paluulla olevan suuri merkitys kirvesrintojen tulevaisuudelle. 

– Tällä toimialalla jatkuvuudella on suuri merkitys ja Rautakorpi, jos kuka, ilmentää perinteistä tapparalaista toimintatapaa. Tapparalainen toimintatapa edellyttää kuitenkin jatkuvaa kehittymistä ja kehittämistä. Rautakorpi on vuosien saatossa osoittanut, että hänellä on halua ja kunnianhimoa kehittää peliä ja pelaajia. Tämä on nyt erittäin tärkeää, kun olemme matkalla kohti tulevia Areena-aikoja. 

Jussi Tapola astuu ainakin toistaiseksi sivuun toimittajien ristitulesta.
Kuva © Jarno Hietanen

Samassa yhteydessä tiedotettiin seuran nykyisen päävalmentajan ja Tapparan keväällä mestaruuteen johdattaneen Jussi Tapolan siirtyvän 1.5.2017 alkaen Tapparan urheilu- ja kehitysjohtajaksi. Tapolan toimikausi on määräaikainen ja se päättyy 30.4.2020.

Tapolan toimenkuvaan Tamhockey Oy:ssä kuuluu seuran joukkueiden valmennuksellinen tukeminen sekä osallistuminen pelaaja- ja valmentajavalintoihin yhdessä päävalmentajan ja toimitusjohtajan kanssa. Juniorikiekkoilun puolella Tapola tulee vastaamaan kaikkien Tapparan juniori-ikäluokkien valmennuksen koordinoinnista ja ohjaamisesta.

– Oma intohimoni jääkiekkoa kohtaan ei rajoitu pelkästään valmentamiseen. Poikien maajoukkuevalmentajana olin luomassa Suomen Jääkiekkoliiton yhteistä pelifilosofiaa ja tiivistämässä seurojen ja maajoukkueiden yhteistyötä. Tämän tehtävän hienoin anti on ollut seurata nuoriso-maajoukkueiden menestystä sekä nuorten pelaajien kovaa rynnistystä A-maajoukkueeseen sekä NHL:ään. Valmentajana koen myös tarvetta uudistua ja löytää uusia ideoita peliin ja pelaajien kehittämiseen. Uusi ja erilainen työnkuva Suomen kärkiseurassa antaa myös tähän kehitykseen parhaan mahdollisen kasvualustan, Tapola kommentoi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle