Rautakorpi ei jatka Tapparassa tämän kauden jälkeen

LIIGA / Uutinen
Jukka Rautakorpi ilmoitti lauantai-illan Tappara-Pelicans-ottelun jälkeen, ettei jatka enää ensi kaudella Tapparassa. Myöskään kakkosvalmentajana toimiva Kari Makkonen ei jatka kirvesrintojen valmennuksessa tulevalla kaudella.

Rautakorpi on valmentanut yhdessä Makkosen kanssa Tapparaa nyt neljä kautta putkeen. Rautakorpi toimi joukkueen päävalmentajana myös kausilla 1995-96 ja 1996-97. Tapparan päävalmentaja korostikin työn projektiluenteisuutta.

- Tämä neljän vuoden projekti, joka on vielä käynnissä, päättyy ensi keväänä. Me Makkosen kanssa emme jatka enää tämän jälkeen Tapparassa. Haluan kuitenkin korostaa, että projekti on yhä kesken ja sen tavoitteena on voittaa ehdottomasti mestaruus, se on ainoa syy miksi olemme tulleet tähän joukkueeseen, kertoi Rautakorpi.

- Näen valmentajan työn ehdottomasti projektiluonteisena työnä enkä minään leipätyönä, jota voisi tehdä vuodesta toiseen. Töissä pitää olla selkeitä jaksoja ja jos puhutaan pitkäjänteisyydestä, niin senkin pitää johonkin päättyä. Maalin pitää olla selvillä, ei pitkäjänteistä työtä voi tehdä kokoajan, jatkoi Rautakorpi.

Mestaruuden puuttuminen varmistaakin sen, että sekä joukkue että valmennus ovat vielä kuluvallakin kaudella nälkäisiä.

- Tämä kausi on projektin kliimaksi. Olemme kehittäneet peliämme tietyllä systeemillä ja joka kausi on menty eteenpäin. Tavoite on edelleen ottaa vielä se puuttuva askel, joka on tässä projektissa saavuttamatta.

Rautakorven ja Tapparan yhteistyö päättyy yhteisymmärryksessä. Rautakorpi teki oman päätöksensä keskusteltuaan omistajapuolen kanssa.

- Päätös on molemminpuolinen. Toki olen oman ratkaisuni aikaisemmin. Jotta nykyiseen projektiin ei tulisi häiriötekijöitä päätimme tiedotta asiasta nyt. Haluan korostaa vielä, että itselläni ja Makkosella ei ole selvillä miten jatkamme tämän kauden jälkeen. Laitamme itsemme täysin likoon tähän projektiin, se on meidän iso juttumme. Olen ihmisenä sellainen, joka haluaa pistä kaikkensa likoon jonkin tietyn projektin takia, eikä päätöksiä tehdä selustaa varmistellen, kommentoi Rautakorpi julkistamisajankohtaa.

Tapparan ensi kauden valmentaja ei ole vielä selvillä. Vaihtoehtoja on toki kartoitettu.

- Tällä hetkellä on tietysti tiedossa tiettyjä valmentajia. Kun saamme nimiä selville, niin katsomme kuinka lähdemme eteenpäin. Tämä päätös [Rautakorven pestin päättymisestä kevääseen] tehtiin yhteisymmärryksessä ja hyvissä ajoin. Olemme sitoutuneet tähän projektiin ja näimme, että neljä vuotta on aika hyvä kesto valmentajalle, ja projekti on hyvä päättää kevääseen. Sitten näemme mihin resurssimme riittää, kertoi ratkaisusta Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle