Raskin Bruinsilta huikea nousu, Rinteelle tappio juhlaottelussa

22-vuotias Shayne Gostisbehere oli Flyersin sankari.
New York Rangersin vieraskirous Boston Bruinsia vastaan jatkuu. Dylan Larkin nousi tulokkaiden maalipörssin kärkeen. Shayne Gostisbehere jatkoi loistavia otteitaan.

Perjantai-illan ensimmäisessä ottelussa kohtasivat kuntopuntarin kärkisijoilla majailevat Boston Bruins ja New York Rangers.

Ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkueen Patrice Bergeron. Toisessa erässä Rangers tuli rinnalle ja ohitse ensimmäisen 5 minuutin ja 15 sekunnin aikana Oscar Lindbergin sekä Rick Nashin maaleilla. Tulokaskauttaan pelaavalle 24-vuotiaalle Lindbergille osuma oli jo kauden kahdeksas. Bruins onnistui tasoittamaan ottelun ajassa 29:34 Brett Connollyn onnistuessa ylivoimalla.

Kolmannen erän puolivälissä Rangers pääsi johtoasemaan hieman onnekkaasti. J.T. Miller ohjasi Keith Yandlen laukauksen tolppaan, josta kiekko kimposi Tuukka Raskin selän kautta maalinperukoille. Pitkään näytti siltä, että Rangers onnistuisi kaappaamaan ensimmäisen voittonsa TD Gardenista sitten helmikuun 2013, mutta Bruins kuitenkin onnistui tulemaan tasoihin Ryan Spoonerin ylivoimamaalilla ajassa 56:14 ja vain reilu 2 minuuttia sen jälkeen Bruinsin tämän kauden paras pistemies David Krejci laukoi kiekon vastustamattomasti ohi Henrik Lundqvistin. Tämä jäi ottelun viimeiseksi maaliksi ja Bruins otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa lukemin 4-3.

Gostisbehere pilasi Rinteen juhlaottelun

Nashville Predators saapui myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa Philadelphia Flyersin vieraaksi. Ottelu oli Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinteelle hänen NHL-uransa 400:s.

Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa ensimmäisen neljän minuutin aikana. Ensin onnistui vierasjoukkueen Filip Forsberg ja reilu 2 minuuttia myöhemmin kotijoukkueen Michael Del Zotto. Seuraavaa maalia saatiin odotella aina kolmanteen erään asti, kun Colin McDonald vei kotijoukkueen 2-1 johtoon. Predators haki ottelun lopulla tasoitusta ilman maalivahtia ja 20 sekuntia ennen loppua Mike Fisher onnistui kuin onnistuikin viemään ottelun jatkoajalle. Jatkoajalla Flyersin tulokaspuolustaja Shayne Gostisbehere laukoi kiekon suoraan Claude Giroux'n syötöstä ohi Rinteen ja näin peli päättyi kotijoukkueen juhliin.

Pakarinen onnistui kahdesti - Oilers hävisi silti

Edmonton Oilersin suomalaislaituri Iiro Pakarinen onnistui kaksi kertaa maalinteossa Detroit Red Wingsiä vastaan. Red Wings voitti siitä huolimatta ottelun jatkoajalla 4-3. Pakarisen lisäksi Andrej Sekera toimi Oilersin maalintekijänä. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Gustav Nyquist, Tomas Tatar, Dylan Larkin sekä Niklas Kronwall jatkoaikamaalillaan. Larkinin maali oli hänen yhdeksäntensä tällä kaudella. Hän nousi sillä yksin tulokkaiden maalipörssin kärkeen.

Dave Tippettille valmennusuran 500. voitto.

Arizona Coyotes sai ensimmäistä kertaa tällä kaudella vieraita Calgarysta. Coyotes aloitti maalinteon toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Martin Hanzalin ja Tobias Riederin komean syöttökuvion päätteeksi kiekko ohjautui tolpasta Hanzalin luistimeen ja sitä kautta maaliin. Flames sai takaiskumaalista virtaa ja lisäsi painetta. Se palkittiin toisen erän loppupuolella, kun Mark Giordano siirsi kiekon maaliin ylivoimalla. Coyotes istui toisen ja kolmannen erän aikana yhteensä 10 minuuttia jäähypenkillä. Flames ei kuitenkaan onnistunut toisen maalin tekemisessä ja näin ollen ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Jatkoaika tarjosi vaarallisia tilanteita puolin ja toisin, mutta Oliver Ekman-Larsson pysäytti kellot rannelaukauksellaan aikaan 64:20.

Coyotesin päävalmentaja Dave Tippettille voitto oli hänen valmennusuransa 500:s. Hänen suojattinsa ovat voittaneet tällä kaudella kahdeksasta Tyynenmeren divisioonan joukkueita vastaan pelatuista otteluista seitsemän.

BOSTON - NEW YORK RANGERS 4-3

PHILADELPHIA - NASHVILLE 3-2JA

MINNESOTA - WINNIPEG 1-3

ANAHEIM - CHICAGO 2-3JA

WASHINGTON - TAMPA BAY 4-2

BUFFALO - CAROLINA 4-1

COLUMBUS - PITTSBURGH 2-1JA

NEW JERSEY - MONTREAL 2-3VL