Raskille sadas voitto, suomalaismaalit eivät kantaneet Lightningia voittoon

Raskin 100.voitto vaati ponnisteluja, mutta oma puolustuskin oli välillä apuna.
Tuukka Rask ansaitsi Boston Bruinsin maalilla sadannen voittonsa, kun Bruins käänsi voiton Philadelphia Flyersista tiukan kamppailun jälkeen. Valtteri Filppula iski jälleen Tampa Bay Lightningille maalin, mutta joukkue ei kyennyt voittoon loppukiriä ottavasta Detroit Red Wingsistä.

Boston Bruins kasvatti liigan kärjessä etumatkaansa St. Louis Bluesiin kolmeen pisteeseen voittamalla Philadelphia Flyersin voittomaalikilpailun jälkeen 4-3. Tuukka Rask ansaitsi ottelusta tililleen 100.voittonsa. Helpolla se ei tullut, sillä Rask nappasi 65 minuutin aikana 49 torjuntaa.

Raskin pääsi yllättämään kahdesti Flyersin juhlakalu Vincent Lecavalier, joka onnistui saavuttamaan urallaan 400. ja myös 401. maalinsa. Lecavalier aloitti ottelun maalinteon ensimmäisen erän kuudennella minuutilla, kun kaukaa tullut veto upposi Raskin taakse. Bruinsin Andrej Meszaros toi joukkueensa tasoihin. Entinen Flyers-puolustaja pääsi nousemaan vapaasti ja tinttaamaan tasoituksen, mutta samankaltaisella nousulla Kimmo Timonen pystyi Flyersin vielä johtoon ennen erän päätössummeria.

Toisessa erässä puolustaja Zdeno Chara tasoitti ylivoimalla pelin lukemiin 2-2. Chara oli jäänyt vapaaksi maalin eteen ja pääsi nostamaan rystyllä kiekon ohi Flyersin maalivahdin Steve Masonin. Toisen erän toisen maalin laukoi Bruinsin Patrice Bergeron pienestä kulmasta. Bruins johti lukemin 3-2. Flyersin Lecavalier iski päätöserän ainoan maalin, kun peliaikaa oli jäljellä enää 25 sekuntia ja Flyersin maali oli tyhjänä. Rask oli pelattu tilanteessa ulos, ja Lecavalierilla oli edessään tyhjä reppu, josta mies ei erehtynyt.

Voittomaalikilpailussa ratkaiseva kierros oli viides ja onnistunut osuma oli Bruinsin Reilly Smithin käsialaa, kun vastapuolen laukoja Jakub Voracek ei kyennyt pistämään kiekkoa Raskin taakse. Voitto oli Bruinsin yhdeksäs perättäinen vierasvoitto.

Filppulan pisteputki jatkui

Washington Capitals hävisi voittomaalikilpailussa Nashville Predatorsille 4-3. Predatorsin sankari oli kaksi maalia viimeistellyt ruotsalainen Patric Hörnqvist ja tehot 1+1 kerännyt Shea Weber. Capitalsin maaleista vastasivat Troy Brouwer, joka onnistui myös kahdesti ja Nicklas Bäckström. Capitalsilla on jäljellä seitsemän ottelua ja se on tällä hetkellä pisteen päässä itäisen konferenssin toista villiä korttia hallussaan pitävästä Columbus Blue Jacketsista.

Valtteri Filppula ja Sami Salo iskivät molemmat maalin, mutta se ei riittänyt viemään heidän edustamaansa Tampa Bay Lightningia voittoon Detroit Red Wingsistä vaan Red Wings oli parempi maalein 3-2. Filppulalle maali oli kauden 25. ja miehen pisteputki on nyt kahdentoista ottelun mittainen. Salolle maali oli kauden neljäs. Red Wingsin riveissä Gustav Nyquist on ollut tehokas. Nyquistin tilille merkittiin jälleen yksi maali. Miehellä on kasassa edellisestä 27 pelistä 22 maalia. Muista punasiipien maaleista vastasivat Joakim Andersson ja David Legwand. Voitollaan Red Wings nousi ensimmäiseksi villin kortin joukkueista idässä.

Rick Nash ja Mats Zuccarello paitsi pystyivät molemmat maalintekoon kahdesti myös onnistuivat molemmat iskemään alivoimamaalin, kun New York Rangers haki pisteet Edmontonista selkein lukemin 5-0.

Puolustavan mestarin Chicago Blackhawksin tappioputki kasvoi jo neljän ottelun mittaiseksi, kun se hävisi vieraissa Pittsburgh Penguinsille lukemin 4-1. Penguinsin suomalaispelaajat pääsivät kumpikin ottelussa tehoille. Jussi Jokinen antoi syötön James Nealin tekemään ottelun avausmaaliin ja Olli Määttä ottelun viimeiseen maaliin, jonka teki tyhjiin Sidney Crosby. Blackhawksin Teuvo Teräväinen jäi ilman tehopisteitä. Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews koki ottelussa kovia jouduttuaan Penguinspuolustaja Brooks Orpikin taklauksen alle. Toews jätti ottelun kesken toisessa erässä.

PHILADELPHIA-BOSTON 3-4 vl.
OTTAWA-CALGARY 6-3
DETROIT-TAMPA BAY 3-2
PITTSBURGH-CHICAGO 4-1
NASHVILLE-WASHINGTON 4-3 vl.
EDMONTON-NY RANGERS 0-5