Rask voimaton Capitalsin käsittelyssä, Wildille ensimmäinen tappio kotona

Capitalsin fanit juhlivat joukkueen vakuuttavaa voittoa Boston Bruinsista.
Washington Capitals aiheutti Boston Bruinsille kauden ensimmäisen vierastappion, kun se voitti kotonaan Bruinsin lukemin 4-1. Pekka Rinteen johtamasta Nashville Predatorsista tuli puolestaan ensimmäinen joukkue, joka onnistui nappaamaan täydet pisteet Minnesota Wildin kotiluolasta tällä kaudella.

Yön intensiivisin kamppailu käytiin Minnesota Wildin ja Nashville Predatorsin välillä. Wild oli ollut voittamaton kotikentällään ennen tätä ottelua, mutta Predators onnistui katkaisemaan tämän putken. Predators voitti tiukan kamppailun luvuin 2-3 Cody Hodgsonin tehdessä voittomaalin.

Ottelussa nähtiin paljon suomalaisväriä. Predatorsin riveissä pelasivat Pekka Rinne ja Miikka Salomäki, kun taas Wildia edustivat sentterit Mikael Granlund, Mikko Koivu sekä Erik Haula. Suomalaisista vain Koivu pääsi pisteille saalistaen yhden syöttöpisteen.

Ottelu oli erittäinen tasainen, ja maalipaikat olivat läpi ottelun kortilla. Draamaa koettiin heti ottelun alussa, kun Predators-hyökkääjä James Neal taklasi Wildin huippulaituri Zach Parisea. Tilanne näytti ensisilmäyksellä harmittomalta, mutta Parise ontui jalkaansa pahoin ja joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisen erän lopussa. Hän ei palannut peliin takaisin.

Bruinsille ensimmäinen tappio vieraissa

Tuukka Raskin Boston Bruins koki kauden ensimmäisen tappionsa vierasjäällä, kun se hävisi Washington Capitalsille 4-1. Bruins siirtyi ensimmäisessä erässä johtoon Jimmy Hayesin ylivoimamaalilla. Aleksandr Ovetškin kuitenkin onnistui tasoittamaan ottelun ennen erätaukoa, ja näin toiseen erään lähdettiin 1−1-tilanteesta. Ottelun lopuista maaleista vastasi vain Capitals, kun Brooks Laich ja John Carlson osuivat toisessa erässä. Karl Alzner laittoi kiekon vielä tyhjään maaliin ja varmisti Capitalsille 4−1-voiton.

Lightningin vahva ensimmäinen erä takasi voiton

Tampa Bay Lightining peittosi Buffalo Sabresin yön ottelussa luvuin 4-1.  Lightning osui kolmesti jo ottelun avauserässä. Vahva avauserä riittikin lopulta voittoon. Maalintekijöinä ensimmäisessä erässä onnistuivat Steven StamkosTyler Johnson sekä Nikita Kucherov. Victor Hedman viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Sabresin ainoikaisen toisessa erässä teki huipputulokas Jack Eichel.

Condon jälleen voitokas

Montreal Canadiensin tulokasmaalivahti Mike Condon johdatti joukkueensa voittoon New York Islandersista luvuin 4-1. Voiton takuumies Condon torjui 17 kertaa ja päästi vain yhden kiekon taaksensa. Condon on nyt voittanut kuudesta ensimmäisestä NHL-ottelustaan viisi, eikä ole jäänyt kertaakaan pisteittä. Montrealin maaleista vastasivat Dale Weise, David Desharnais, Brendan Gallagher sekä tyhjään maaliin osunut Tomas Plekanec. Islandersin maalista vastasi Kyle Okposo.

Donskoille uran toinen maali Sharksin voitossa

Joonas Donskoi teki uransa toisen NHL-maalin, kun San Jose Sharks voitti Florida Panthersin 5-2. Donskoi runnoi pitkän maalin edessä pyörineen kiekon maaliin. Raahelaisen maaliin syöttöpisteet saivat ketjukaverit Joe Pavelski ja Joe Thornton. Muista suomalaisista Panthersin Jussi Jokinen alusti Brandon Pirrin ylivoimamaalin. Sharksin muista maaleista vastasivat Brent BurnsPatrick MarleauMarc-Edouard Vlasic sekä Chris Tierney.

BUFFALO - TAMPA BAY  1-4
WASHINGTON - BOSTON  4-1
MONTREAL - NY ISLANDERS  4-1
OTTAWA - WINNIPEG  3-2 vl.
MINNESOTA - NASHVILLE  2-3
ARIZONA - COLORADO  4-2
CALGARY - PHILADELPHIA  2-1 ja.
SAN JOSE - FLORIDA  5-2