Rangersin Talbotille nollapeli, Canucksin ykkösketju tehokas voitossa Oilersista

Rangersin Cam Talbot pelasi nollapelin Flyersia vastaan tehden 31 torjuntaa.
New York Rangers voitti Philadelphia Flyersin 2-0. Molempien joukkueiden maalivahdit loistivat ottelussa. Vancouver Canucksin ykkösketju oli huippuiskussa joukkueen voittaessa Edmonton Oilersin 5-4.

Rangersin ja Flyersin välisessä ottelussa tehtiin ensimmäisessä erässä yksi maali, josta vastasi Rangersin puolustaja Kevin Klein. Derick Brassard taisteli kiekosta Flyers-maalin takana ja kiekon otti Carl Hagelin, joka pystyi pelaamaan kiekon Kleinille. Klein pääsi parhaalle mahdolliselle laukaisupaikalle ja laukoi kiekon varmasti ohi Flyersin maalivahti Steve Masonin.

Toisessa erässä Rangers lisäsi johtoaan upealla maalilla. Derek Stepan syötti kiekon Martin St. Louisille, joka antoi vielä poikittaissyötön toiselle puolelle Rick Nashille. Nash pääsi laukomaan kiekon varsin helposti maaliin, sillä Mason ei ehtinyt enää mitenkään mukaan tilanteeseen. Nash siirtyi samalla NHL:n maalipörssissä toiselle sijalle, sillä maali oli hänelle kauden 13.

Molemmat maalivahdit pelasivat erinomaisesti ottelussa. Rangersin Cam Talbot teki 31 torjuntaa ja merkkautti nollapelin, mutta myös Flyersin Mason oli vahva 32 torjunnallaan.

Oilersin ja Canucksin ottelussa tehtiin huomattavasti enemmän maaleja. Avauserän ainoan maalin teki Canucksin Jannik Hansen läpiajosta terävällä laukauksella. Hyvän syötön alivoimamaaliin antoi Shawn Matthias.

Vierasjoukkue Canucks lisäsi toisessa erässä johtoaan kahteen maaliin ajassa 22.02. Radim Vrbata pääsi laukomaan vapaasti kiekon läheltä maalia eikä kova laukaus jättänyt Oilersin maalivahti Ben Scrivensille mahdollisuutta torjuntaan. Oilers tuli ajassa 24.43 maalin päähän kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa pelanneen Steven Pinizzotton maalilla.

Canucksin Chris Higgins laukoi joukkueen 3-1-johtoon ajassa 29.39 mainiolla rannelaukauksella. Oilers pääsi tasoihin, kun Teddy Purcell ja Boyd Gordon tekivät maalit 11 sekunnin sisällä. Canucks kuitenkin lähti kolmanteen erään 4-3-johdossa Vrbatan toisen maalin myötä. Henrik Sedin teki maalissa erinomaisen maskin.

Oilers tuli kolmannessa erässä jälleen tasoihin. Kokenut puolustaja Andrew Ference sai hyvän laukauksen ruuhkan läpi eikä se jättänyt Canucksin maalivahti Ryan Millerille juurikaan mahdollisuutta nähdä kiekkoa kunnolla.

Canucks kuitenkin voitti ottelun Yannick Weberin maalilla pelikellon näyttäessä 51.32. Puolustaja Weber tuli vahvasti mukaan hyökkäykseen ja kiekko meni lopulta hänen kauttaan maaliin. Vrbata teki Canucksille kaksi maalia, kun taas Daniel Sedin merkkautti kolme ja Henrik Sedin kaksi syöttöpistettä.

NY RANGERS - PHILADELPHIA 2-0

EDMONTON - VANCOUVER 4-5