Rangers Stanley Cup-finaaleihin 20 vuoden tauon jälkeen

Rangersin kannattajilla on aihetta juhlaan.
New York Rangers voitti NHL:n itäisen konferenssin kaatamalla Montreal Canadiensin kotihallissaan sarjan kuudennessa ottelussa 1-0. Tiivis puolustuspeli siivitti Henrik Lundqvistin pelaamaan nollapelin.

Ensimmäisessä erässä Madison Square Gardenissa ei ollut viitteitä turhasta varmistelusta ja molemmat joukkueet tulivat peliin vauhdilla. Tasaisesti aaltoilleessa erässä molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen yrittämään osumaa ylivoimalla, mutta tuloksetta.

Ensimmäisessä erässä molemmat maalivahdit pääsivät hyvin peliin mukaan. Rangersin maalilla Henrik Lundqvist joutui tekemään useamman hyvän refleksitorjunnan ja Canadiensin Dustin Tokarski puolestaan pysäytti Mats Zuccarellon yrityksen puolittaisesta läpiajosta jo ottelun alkuminuuteilla.

Toisen erän Rangers aloitti vahvasti tappamalla ensin oman alivoimansa ja hankkimalla sitten Canadiensille jäähyn. Hyvin pyörinyt ylivoimapeli pysähtyi minuutin painostuksen jälkeen tolppaan.

Toinen erä sujui hieman kotijoukkueen hallinnassa ja pelaaminen oli molempien joukkueiden osalta huomattavasti tarkempaa. Aivan toisen erän lopulla vahvasti urakoinut Rangersin haalariosasto sai palkinnon työstään.

Kulmapelin jälkeen Brian Boyle sai kiekon lapaansa maalin takana ja jatkoi sen maalin edustalle. Dominic Moore siirsi kiekon varmasti ohi voimattoman Tokarskin ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. Rangersin maalin johdossa joukkueet poistuivat myös toiselle erätauolle.

Kolmanteen erään odotettu Canadiensin takaa-ajo jäi vaisuksi. Rangersin tiivis viisikkopuolustus tylsytti kerta toisensa jälkeen Canadiensin hyökkäykset ja käänsi pelin toiseen päähän. Kolmannen erän hahmo olikin Canadiens-maalivahti Tokarski, jonka useat huipputorjunnat pitivät joukkueen edes näennäisesti mukana ottelussa.

Vakuuttavan kolmannen erän myötä Lundqvistin 18 torjunnan nollapeli, Canadiensin kauden päätös ja Rangersin paikka Stanley Cup-finaaleissa varmistuivat lukemin 1-0. Historiankirjoihin sarjasta jäivät Rangersin neljä voittoa Canadiensin kahta vastaan.

Edellisen kerran New York Rangers on pelannut Stanley Cup-finaaleissa tasan 20 vuotta sitten, jolloin seura voitti Stanley Cupin kaataessaan Vancouver Canucksin otteluvoitoin 4-3.

Vastustajaa Rangersille haetaan seuraavan kerran Suomen aikaa perjantain ja lauantain välisenä yönä kello neljä, kun läntisen konferenssin finaaleissa jatkopaikka on katkolla Los Angeles Kingsille, joka isännöi Chicago Blackhawksia. Ensimmäinen finaaliottelu pelataan Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

NY RANGERS - MONTREAL 1-0 (NY Rangers voitti sarjan 4-2)