Rangers siirtyi kesäaikaan Washingtonia terävämmin, Wild luoteisdivisioonan kärkeen

Richards niittasi loppulukemat 4-1:een.
Washington Capitals isännöi sunnuntain iltapäiväkamppailussa New York Rangersia. NHL:n maalitilasto kasvoi yhdellä nimellä, kun Washingtonin Steve Oleksy onnistui maalinteossa avauserässä. Minnesota Wild kukisti luoteisdivisioonan jäsenten välisessä kamppailussa Vancouver Canucksin maalein 4-2 ja nousi divisioonansa kärkipaikalle.

Sunnuntaina suomalaiset saivat nauttia harvinaisen aikaisesta NHL-ottelusta. Yhdysvalloissa siirrytään kesäaikaan maaliskuun toisena sunnuntaina, joten seuraavat kaksi viikkoa ottelut alkavat tuntia aikaisemmin kuin normaalisti. Kesäaikaan on vahvasti siirtymässä myös itäisen konferenssin pohjille jumittunut Capitals.

Ottelu alkoi kuitenkin kotijoukkueen kannalta suotuisasti. Jason Chimera sekä Marcus Johansson pelasivat kiekon viivalle Steve Oleksylle, jonka heitto maalille yllätti helpohkon näköisesti Martin Bironin. Vasta kauden neljättä otteluaan pelannut Biron näki kiekon selvästi, mutta maalinedessä vallinnut taistelutilanne sekoitti ilmeisesti peliä. Kiekko kainalosta sisään ja Oleksyn takanreunukselle uran ensimmäisen NHL-maalin seurauksena.

Rangers tasoitti tilanteeksi 1-1 hieman avauserän taituttua loppupuoliskolle. Aleksandr Ovetškin haki avojääpommia, mutta ajoi Derek Stepanista ohi. Stepan käyttää kiekkoa Marian Gaborikilla hyökkäysalueella ja harhautuslaukauksen jälkeen siirtyy maalin sivustalle, josta heittää kiekon Braden Holtbyn luistimen kautta sisään. Syöttöpisteen sai Gaborikin lisäksi myös Ryan McDonagh.

Toisessa erässä jäähyt tasan, maalit vierailijoille

Ottelussa jaettiin hyvin vähän rangaistuksia. Yli puolet koko ottelun seitsemästä vihellyksestä nähtiin toisessa erässä. Joey Crabb istui laitataklauksesta kaksiminuuttisen seitsemän minuutin kohdalla, mutta viime aikoina parantunut Rangersin ylivoimapeli ei vaarallisista paikoista huolimatta tuottanut tulosta.

Erän ja ottelun puoliväli tuotti valtavan huokauksen tuulahduksen, kun Rangersin Brian Boyle osui ensimmäisen kerran tällä kaudella. Ajoittain katsomossa pelejä seurannut jenkkisentteri sai kiekon McDonaghilta ja rannasi pelivälineen verkon perukoille. Samassa hetkessä Ovetškin ansaitsi kaksiminuuttisen estämisestä, ja Rangers pääsi toistamiseen ylivoimalle.

Ylivoimaa ei ehtinyt kulua minuuttiakaan, kun kiekko löytyi kolmannen kerran Holtbyn selän takaa. Rick Nash laukoi Michael Del Zotton syötöstä ja Ryan Callahan ohjasi laukauksen verkkoon. Tämä riitti Capitals-valmennukselle ja Holtbyn tilalle veräjänvartijaksi luisteli Michael Neuvirth. Nash jatkoi pisteputkeaan jo kymmenen pelin mittaiseksi.

Kolmannen erän sunnuntaihöntyilyt

Kolmas erä ei tarjonnut suurta kiekkojuhlaa. Erään saatiin kuitenkin tilastomerkintöjä, kun Del Zotto ja Mike Ribeiro olivat maalinedustilanteessa väkivaltaisia kahden rangaistusminuutin arvoisesti. Rangers tyytyi voittamaan vähämaalisesti ja keskittyi puolustamaan. Capitalsilla oli ajoittain hyvät pyöritykset, mutta Biron selvitti kaikki kiekot, jotka blokkaavan puolustuksen läpi maalille asti tulivat.

Todellista takaa-ajoa ei kotijoukkueen puolelta nähty. Lopullisen niitin ottelulle iski Brad Richards, joka pääsi vapaasti siirtämään paluukiekon ohi Neuvirthin. Syöttöpisteen maaliin merkkauttivat kahden pisteen miehet Carl Hagelin ja Nash. Ottelun ykköstähdeksi valittu Biron torjui 29 laukausta. Capitalsin maalivahdit saivat yhteensä kiinni 26 laukausta.

Wild kaappasi divisioonan keulapaikan Canucksilta

Luoteisdivisioonan kärkikamppailussa Minnesota Wild kohtasi kotonaan Vancouver Canucksin. Varsinaisella peliajalla otetulla voitolla Minnesotalla oli mahdollisuus siirtyä divisioonan ykköseksi ohi Vacouverin. Wild aloittikin ottelun räjähtävästi tekemällä maalin vain kuudentoista sekunnin jälkeen. Mikko Koivu ruokki Zach Parisea, jonka veto ohitti Cory Schneiderin. Minnesotan maalissa Niklas Bäckström oli terävänä. Canucks hallitsi kiekollista peliä, mutta ensimmäisessä erässä maalinteossa oli vain kotijoukkue. 2-0-osumasta vastasi Jason Zucker.

Toisessa erässä Wild sai kaksi ylivoimatilaisuutta, joista jälkimmäisen joukkue käytti hyödykseen. Puolustaja Jared Spurgeon pääsi laukomaan suoraan syötöstä. Kiekkoa Spurgeonin lapaan passasivat Ryan Suter ja Parise. Chris Higgins toi Vancouverin kahden maalin päähän ennen kuin erä ja ottelu olivat puolivälissä, mutta siihen maalinteko toisessa erässä jäikin.

Kolmannen erän alussa ottelu meni jännittäväksi, kun Henrik Sedin ohjasi kiekon luistimellaan maaliin ja Minnesotan johto kaventui enää yhteen osumaan. Sen lähemmäksi vieraat eivät kuitenkaan päässeet. Illan viimeisen osuman iski ottelun tehomies Parise Charlie Coylen kovasta esityöstä, jolla mies sai pidettyä kiekon hyökkäysalueella. 4-2-voitto Minnesotalle tiesi samalla siirtymistä läntisen konferenssin kolmannelle sijalle.

Columbus voittoputkessa

Detroit Red Wings ei saanut kotonaan kunnon revanssia eilisestä 3-0-tappiostaan Columbus Blue Jacketsille. Columbus otti jo viidennen perättäisen voittonsa, tällä kertaa lukemin 3-2. Täydet kaksi pistettä napsahti tilille voittomaalikilpailun jälkeen.

Montreal Canadiens vei kolmannenkin kohtaamisen Florida Panthersia vastaan nimiinsä ja lisäsi näin floridalaisten ahdinkoa. 5-2 vierasvoittoon päättyneen ottelun sankari oli 100:nnen maalinsa Montrealin paidassa tehnyt Michael Ryder tehoilla 2+1. Puolustaja P.K Subban säesti kolmella syöttöpisteellä.

Anaheim kasvatti kotivoittoputkeaan yhteentoista, kun se kaatoi vierailulle tulleen St.Louis Bluesin. Blues meni kolmannessa erässä Patrik Berglundin ylivoimamaalilla vielä 2-1-johtoon, mutta sitten Bobby Ryan ensin tasoitti pelin ja Corey Perry iski voittomaalin. Kun sama mies laittoi vielä kiekon tyhjiin, jäivät pisteet Anaheimiin. 2+0 tehot tehneen Perryn lisäksi tehoilla juhli puolustaja Francois Beauchemin kolmen syöttöpisteen verran. Suomalaisankat jäivät tällä kertaa pisteittä.

Pittsburghissa huippuvireinen Chris Kunitz tehtaili kauden toisen hattutemppunsa ja kokonaistehot 3+2, kun Penguins voitti kotonaan New York Islandersin maalein 6-1. Pistetilastoissa huonommaksi ei jäänyt Kunitzin sentteri Sidney Crosby tehoilla 0+5.

Chicago Blackhawks hävisi maalikarkeloissa kotonaan Edmonton Oilersille lukemin 6-5. Ensimmäisen erän jälkeen Edmonton johti ottelua jo 4-0, mutta Chicago taisteli tiensä vielä maalin päähän. Siihen kiri kuitenkin tyssäsi. Tappio oli Chicagolle koko kauden toinen ja samalla toinen perättäinen. Patrick Kane saalisti tehot 2+1. Edmontonin Sam Gagner iski kaksi maalia.

WASHINGTON - NY RANGERS 1-4
DETROIT - COLUMBUS 2-3 vl.
FLORIDA - MONTREAL 2-5
NEW JERSEY - WINNIPEG 3-2 vl.
PITTSBURGH - NY ISLANDERS 6-1
CHICAGO - EDMONTON 5-6
PHILADELPHIA - BUFFALO 3-2
MINNESOTA - VANCOUVER 4-2