Rangers ryöstöretkellä Chicagossa - Teräväinen ja Donskoi heti maalinteossa

Henrik Lundqvist takasi Rangersin voiton.
Kuva © Getty images
NHL-kausi alkoi Toronton Air Canada Centressä torstain vastaisena yönä kahden aikaan ja hallitseva Stanley Cup -mestari avasi kautensa tuntia myöhemmin. Teuvo Teräväinen jatkoi siitä, mihin pudotuspeleissä jäi. Joonas Donskoi teki puolestaan NHL-uransa avausmaalin Kingsiä vastaan.

NHL-kauden avausmaali nähtiin jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Canadiensin tuore kapteeni Max Pacioretty ampui kiekon Jonathan Bernierin varusteiden kautta maaliin. Suomalaishyökkääjä Leo Komarov osallistui myös ensimmäisen erän tapahtumiin taklaamalla Canadiens-puolustaja PK Subbania rumasti selästä. Vaikka Subban joutui keräilemään itseään tilanteen jälkeen, hän pystyi jatkamaan ottelun loppuun asti.

Maple Leafs pääsi tasoittamaan ottelun heti toisen erän alkuun James van Riemsdykin ylivoimamaalilla. Toisessa erässä nähtiin myös historian ensimmäinen "valmentajan haaste". Canadiens ehti juhlia hetken aikaa johtomaaliaan, kunnes Maple Leafsin tuore päävalmentaja Mike Babcock haastoi tuomarin päätöksen hyväksyä maali vedoten maalivahdin häirintään. Tilanne tarkistettiin videolta ja tuomio meni Maple Leafsin hyväksi, eli maali hylättiin.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Canadiensin nuori amerikkalaishyökkääjä Alex Galchenyuk iski voittomaalin. Ensimmäisen maalin viimeistellyt kapteeni Pacioretty laittoi vielä kiekon vielä tyhjiin, joten ottelu päättyi vieraille 3-1.

Viiri kattoon Chicagossa

NHL:n avaus Yhdysvaltojen puolella alkoi tunteikkaasti, kun Blackhawks nosti uuden mestaruusviirin kattoon. Mahtipontinen hetki ennen ottelua ei kuitenkaan siivittänyt Blackhawksia terävään alkuun, vaan vierasjoukkue New York Rangers meni johtoon vain alle kahden minuutin pelin jälkeen Oscar Lindbergin maalilla. Maali oli Lindbergille NHL-uran ensimmäinen.

NHL-uran ensimmäistä maalia juhli myös KHL-liigasta rapakon taakse saapunut Artemi Panarin. Vauhdikkaan erän pelannut Panarin sai kauniin lättysyötön Patrick Kanelta, ja viimeisteli maalin räpyläpuolelta.

Panarinin maalin jälkeen nähtiin erään vielä kaksi Rangers-maalia. Ensin Kevin Klein onnistui suoraan syötöstä siirretyn rangaistuksen aikana ja melkein heti perään Derek Stepan löi pomppivan irtokiekon maalin edestä Corey Crawfordin selän taakse. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Rangersin 3-1-johdossa.

Teräväisen maali jäi ottelun viimeiseksi

Blackhawksin ykkösketjussa pelannut Teuvo Teräväinen pääsi kaventamaan ottelun toisessa erässä. Marian Hossa antoi Teräväiselle syötön maalin eteen, josta nuori suomalainen löi kiekon suoraan syötöstä maaliin. Erässä ei nähty muita maaleja.

Kolmas erä meni pitkälti Blackhawksin tahdissa ja vaarallisimpia tilanteita loi kaksikko Kane-Panarin. Viimeiset kaksi minuuttia ottelusta tunteet kuumenivat, kun Andrew Shaw ja Keith Yandle painivat maalin edessä ja pääsivät katsomaan viimeisiä minuutteja jäähyaitiosta. Blackhawks otti Crawfordin pois maalilta ja yritti tasoitusta ylimääräisellä kenttäpelaajalla. Jonathan Toews sai syötön maalin eteen, ohjasi kiekon patjan alle ja Kane pääsi tökkäämään kiekon sisään. Tuomari vihelsi kuitenkin hieman hätäisesti pilliin ja näin ollen maali hylättiin. Rangers voitti ottelun 3-2.

Donskoille NHL-uran avausmaali

Joonas Donskoi teki joukkueensa 5-1-osuman ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Donskoille ottelu oli muutenkin onnistunut, sillä suomalaispelaaja esiintyi pirteästi, ja hääri maskipelaajana Brent Burnsin 3-1-maalissa toisessa erässä.

TORONTO - MONTREAL 1-3
CHICAGO - NY RANGERS 2-3
CALGARY - VANCOUVER 1-5
LOS ANGELES - SAN JOSE 1-5