Rangers parempi Talviklassikossa

Tämän vuoden NHL Talviklassikko pelattiin Philadelphian Citizens Bank Parkissa. Vieraileva joukkue New York Rangers jatkoi Talviklassikossa jo lähes perinteeksi muodostunutta vierasvoittojen tapaa, ja oli ottelussa parempi lukemin 2-3.

Kaukalossa ja sen välittömässä läheisyydessä riitti tunnelmaa, kun Philadelphia Flyers asteli pukukopin lämmöstä pesäpallojoukkue Philadelphia Philliesin kotiareenalle rakennetulle ulkojäälle. Täydellinen Philadelphian talvinen sää, pieni ja kevyt lumisade, sekä tietysti pitkälle historiaan ulottuva "viha/rakkaus" –suhde Broadwayn sekä Broad Streetin välillä tarjosivat puitteita tämän vuoden Talviklassikolle.

"Rupper" valittiin ottelun ensimmäiseksi tähdeksi.

Mike Rupp iski kaksi maalia kahdella laukauksella, ja triplasi samalla kauden maali- sekä pistesaldonsa. Henrik Lundqvist esitti aimo tukun loistavia pelastuksia, kun Rangers haki Philadelphian vihamielisen yleisön edestä kaksi pistettä, jolla Rangersin paikka itäisen konfrenssin kärjessä vahvistui.

– Se oli valtava peli, Rangersien kapteeni Ryan Callahan sanoi NHL.com:lle

– Kaikki ennakkotapahtumat, HBO:n tekemä dokumentti, 47 000 fania katsomassa... tuntui todella hyvältä voittaa.

Mike Rupp, joka pelasi edellisvuoden Talviklassikossa Pittsburghin riveissä, iski kauden toisen osumansa myöhään toisessa erässä, ja hetkeä myöhemmin kauden kolmannen osumansa päätöserässä. Ruppin maaleilla Rangers nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin, ja Brad Richards iski kolmannen, ottelun voittomaaliksi jääneen osuman Philadelphian verkkoon, kun peliaikaa oli jäljellä 14:39.

Henrik Lundqvistin torjunta Danny Brieren rangaistuslaukauksesta, kun peliaikaa oli jäljellä vain 19-sekuntia, jäänee kuitenkin ottelun puhutuimmaksi tapahtumaksi.

Ryan McDonagh sukelsi maaliin estämään Lundqvistin patjojen alla pyörineen irtokiekon pääsyn verkkoon, ja ottelun tuomarit katsoivat videolta McDonaghin sulkeneen kiekon kätensä alle. Brierelle, joka on urallaan upottanut lähes puolet saamistaan rangaistuslaukauksista, tarjottiin mahdollisuutta viedä ottelu jatkoajalle, mutta varmasti koko ottelun pelannut Henrik Lundqvist torjui jalkojen väliin suunnatun laukauksen helposti.

– "Hank" on joukkueemme selkäranka, ja hän oli jälleen joukkueemme tähti, McDonagh sanoi.

Tosin ottelun jälkeen kahden maalin Rupp sai nostaa pukuhuoneessa muun joukkueen mielestä parhaiten pelanneelle pelaajalle annettavan mustan Broadway-hatun päänsä päälle. "Rupperin" maalit olivat hänen ensimmäiset pisteensä sitten lokakuun 18:sta päivän.

– Tarvitsen leukahihnan pitääkseni tämän hatun päässäni, mutta tuntuu se hyvältä. Pelaajana haluat aina auttaa joukkuettasi, ja onnistuin siinä tänään. Se tuntuu hyvältä.

Philadelphian maalille valittiin yllättäen Sergei Bobrovski, tasoaan heikommin viimeaikoinan pelanneen Ilja Bryzgalovin ollessa huilivuorossa. Bobrovski ei kyennyt pitämään Flyersin kahden maalin johtoa, jonka Brayden Schenn sekä Claude Giroux rakensivat iskemällä maalit mieheen toisessa erässä. Schennin maali oli hänen uransa ensimmäinen.

– Kun pääset kahden maalin johtoon ja kaikki neljä ketjua painavat täysillä ja kaikilla on ollut muutamia hyviä vaihtoja, pääset siihen olotilaan, että nyt pelaamme sellaista kiekkoa jolla voitamme pelejä, joukkeen nuori tähti Claude Giroux sanoi.

– Kolmannessa erässä emme pelanneet sellaista kiekkoa.

Ottelussa riitti draamaa aina loppuhetkille saakka. Ottelun ainoa suomalainen Kimmo Timonen kaatoi Rangers-kapteeni Callahanin, joka oli pääsemässä uhkaavan näköiseen hyökkäykseen. Timoselle vihellettiin kaksi minuuttia estämisestä, ja Callahanille kaksi minuuttia sukeltamisesta/mailasta kiinnipitämisestä. Vajaa minuutti myöhemmin, Flyers sai rangaistuslaukauksensa McDonaghin suljettua kädellä kiekon maaliviivalla. Rangersin valmentajalla John Tortorellalla oli yllättäen jaossa suoraa ja välitöntä palautetta ottelun, ja erityisesti kolmannen erän tuomaroinnista.

– He vihelsivät rangaistuslaukauksen, jota en edelleenkään ymmärrä. En tiedä halusivatko tuomarit NBC:n kanssa pakottaa ottelun jatkoajalle, mutta mielestäni tuomarointi oli ottelussa kauheaa, Tortorella tilitti Yahoo.com:lle.

Täyteen ahdettu areena sai joka tapauksessa rahan täydeltä jääkiekkoviihdettä. Osa faneista joutui maksamaan lipuista otteluun pahimmillaan yli tuhat dollaria, ja suurin osa näistä faneista joutui poistumaan areenalta lopputulokseen pettyneinä. Silti, taistelu Broadwayn ja Broad Streetin välillä jatkuu, vaikkakin loppukauden vain sisätiloissa.

– Meille tämä oli vain ulkoilmapeli, mutta taistelumme jatkuu edelleen divisioonamme sekä konfrenssimme johdosta heitä vastaan, Ryan Callahan sanoi NHL.com:lle.

47 967 jääkiekon ystävän edessä pelattu ottelu oli viides laatuaan. Jaromir Jagr joutui jättämään ottelun kesken aikaisin toisessa erässä määrittelemättömän jalkavamman takia.

Kierroksen suomalaispelaajat jäivät pisteittä.