Rangers niputti mestarit, Flyersille kymmenen täyteen

Lundqvist pelasi mainion ottelun.
Ailahtelevaa kautta pelaava New York Rangers tarrasi taas pudotuspelipaikkaan kiinni. Rangers voitti vieraskentällä hallitsevan mestarin Chicago Blackhawksin.

Metropolitan-divisioonan pudotuspelitaistelu kiihtyy. Lohkoa johtaa Pittsburgh Penguins ylivoimaisella kymmenen pisteen marginaalilla, mutta toisen ja viidennen sijan välillä on tiukempaa.

Yön otteluden jälkeen toisella sijalla on Philadelphia Flyers 50 pisteellä ja kolmanneksi nousi New York Rangers 47 pisteellä. Kolmanneksi "hyviin kyttäysasemiin" ja ulos pudotuspelipaikalta tipahti 46 pisteen Washington Capitals ja viidennellä sijalla on Carolina Hurricanes.

Tilannetta tiukentaa se, että Rangersilla on kolme ottelua Washingtonia enemmän. Rangers otti kuitenkin yön kierroksella makean päänahan. Se kukisti hallitsevan mestarin Chicago Blackhawksin vieraskentällä luvuin 3-2.

Rangersille iso päänahka

Rangers oli vähällä töpeksiä hyvin alkaneen ottelunsa. Se menetti ensimmäisessä erässä hankitun 2−0-johdon, kun Blackhawks nousi toisessa erässä tasoihin. Rangersilta onnistuivat Brad Richards ja Mats Zuccarello, Blackhawksilta Jonathan Toews ja Brandon Bollig.

Kolmannessa erässä nähtiin molemmilta maalivahdeilta tukku hyviä pelastuksia. Corey Crawford ja Henrik Lundqvist pitivät pelin tasaisena viimeisellä kuudelle minuutille asti, kunnes Carl Hagelin pääsi niittaamaan voittomaalin Marc Staalin ampuman lämärin paluukiekosta. Staal oli jo kertaalleen aiemmin osunut tolppaan, mutta kiekko jäi tilanteessa Crawfordin patjojen alle.

Lundqvist torjui ottelussa 35 kertaa. Crawford ehti kiekon tielle 29 kertaa.

Pudotuspelipaikasta kamppaileva Flyers hoiti omassa ottelussaan Montreal Canadiensin luvuin 3-1. Kyseessä oli Flyersin kymmenes peräkkäinen kotivoitto. Andrej Meszaros syötti Flyersin kaikki osumat.

CHICAGO - NY RANGERS 2-3
PHILADELPHIA - MONTREAL 3-2