Ramstedt yhä tiedoton tulevan kauden seurastaan − "Liiga on pieni mahdollisuus"

KHL / Uutinen
Teemu Ramstedt on HIFK:n kasvatteja.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Vapaiden pelaajien markkinoilla uiskentelee edelleen isoja nimiä ja niistä yksi on Liigastakin tuttu hyökkääjä Teemu Ramstedt.

Teemu Ramstedt on tuttu pelaaja jääkiekon seuraajille, sillä mies on pelannut kotoisessa Liigassa HIFK:n, TPS:n ja Bluesin paidoissa. Mies muistetaan kuitenkin ehkä parhaiten kasvattiseuransa HIFK:n paidasta, jossa Ramstedt on ollut joka kerta seuransa parhaimpia pistemiehiä.

Mies on pelannut KHL:ssä kaksi kautta SKA:n ja Amur Khabarovskin riveissä, joista jälkimmäisessä Ramstedt pelasi viime kaudella. Tällä hetkellä hänellä ei ole vielä tulevalle kaudelle seuraa, mutta ykkösvaihtoehtona on sama liiga kuin viimekin kaudella.

− Tottakai KHL on edelleen ykkösvaihtoehto, mies kertoi.

Sentteriä pidetään yleisesti tähtipelaajana, joten myös palkkapyyntö on sillä tasolla. Kokonaisuus on tärkeä, mutta palkkakin näyttelee sopimusneuvotteluissa merkittävää roolia.

− Se on varmaan ensimmäinen asia mitä kysytään, kun sopimusta aletaan tehdä. Tuskin kukaan laittaa nimeään alle ennen kuin tietää, mikä liksa on, Ramstedt mietti.

− Kuitenkin aina lopulta se kokonaisuus ratkaisee.

Miehen mukaan kaikkia Euroopan sarjoja on kartoitettu, mutta mies itse ei ole ollut minkään seuran kanssa yhteyksissä.

Kesä alkaa lähestyä loppua ja seurat ympäri Eurooppaa alkavat valmistautua hiljalleen kohti tulevaa kautta ja näin ollen isoimmat hankinnat on tehty.

Pelit alkavat toisaalta useimmissa Euroopan sarjoissa vasta syyskuun puolella, joten tästä syystä Ramstedt ei ole vielä huolissaan.

− Pelit alkavat KHL:ssäkin vasta elokuun puolella ja muissa Euroopan sarjoissa syyskuun puolella, joten huolta sen suhteen ei ole, Ramstedt totesi.

Uuden seuran valinnalle Ramstedt ei ole asettanut minkäänlaista takarajaa. Mies uskoo, että ratkaisu löytyisi elokuussa.

− En ole asettanut itselleni mitään takarajaa sille. Toivotaan, että ratkaisu syntyisi elokuun puolella, mutta en ole yllättynyt vaikka menisikin syyskuun puolelle.

Paluuta kotoiseen Liigaan Ramstedt ei sulje pois.

− Menee enemmän spekulaation puolelle, mutta ei se (Liiga) ole poissuljettu vaihtoehto. Vaikea itse sanoa, kun en ole päättämässä vielä näistä asioista, mutta pieni mahdollisuus Liigakin on, Ramstedt päätti.

Moni Liigaseura ottaisikin miehen mielellään riveihinsä. Mikäli Ramstedt Liigaan palaa, niin joukkueita, jotka pystyvät miehen palkkaamaan ovat mahdollisesti HIFK, TPS, Tappara ja Kärpät.

Näistä seuroista Tappara hankki keskiviikkona Tyler Redenbachin, joten siellä suunnalla sentteriosasto alkaa olla täynnä. Myös TPS:n sentteri-osasto on melko täysi. Jäljelle jäävistä HIFK tarvitsee mitat täyttävän ykkössentterin ja pienin varauksin Kärpät.

» Lähetä palautetta toimitukselle