Raanta piti vastustajan nollilla, Barkov ja Bergenheim maalinteossa

Antti Raannan kauden ensimmäinen peli sujui mallikkaasti.
Chicago Blackhawksin maalilla kauden debyyttiottelunsa pelannut Antti Raanta nollasi Philadelphia Flyersin, kun Blackhawks porhalsi vakuuttavaan 4-0-voittoon. Aleksander Barkov avasi maalitilinsä, kun Florida Panthers punnersi jatkoaikavoiton Colorado Avalanchesta.

Antti Raanta tuskin olisi voinut aloittaa kauttaan paremmin. Chicago Blackhawks latoi taululle 4-0-voittolukemat Philadelphia Flyersista ja Raannalle merkittiin kaikkiaan 32 torjuntaa, joilla heltisi uran toinen nollapeli. Blackhawks ratkaisi käytännössä ottelun ensimmäisessä erässä, kun se onnistui tehtailemaan reilun kahden minuutin sisään kolme maalia. Ensin iski Brandon Saad ja sen perään vain 32 sekuntia myöhemmin ylivoimalla Patrick Kane. Maalijakson viimeisteli puolitoista minuuttia myöhemmin Bryan Bickell

Tämän jälkeen seuraavaa maalia saatiinkin sitten odottaa aina päätöserään asti, Kane iski toisen ylivoimamaalinsa. Raannan vastapäässä Flyersin veräjänvartija Steve Mason kohtasi 43 laukausta.

Muutkin suomalaiset parrasvaloissa

Aleksander Barkov avasi kauden maalitilinsä Florida Panthersin kuudennessa ottelussa, kun Panthers kukisti vieraissa Colorado Avalanchen. Panthers on kipuillut maalinteon kanssa. Edellisessä viidessä pelissä on syntynyt vain viisi maalia. Ottelussa Avalanchea vastaan määrä lähes tuplaantui, sillä Panthers maalasi ottelun aikana neljästi.

Brandon Pirri avasi maalinteon ottelun neljännellä minuutilla. Jussi Jokinen katkaisi syötön ja siirsi kiekon aivan vapaana olleelle Pirrille, joka ei erehtynyt. Toinen osuma vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin oli Barkovin käsialaa. Muutamalla hyvällä syötöllä Panthers pääsi omalta alueeltaan hyvään maalintekopaikkaan ja Barkovin kuparinen rikkoontui.

Toisessa erässä Avalanche maalasi kolme kertaa peräjälkeen kaapaten Panthersilta johtoaseman. Avalanchen maalintekijöinä kunnostautuivat Tyson Barrie, Gabriel Landeskog ja Alex Tanguay. Sean Bergenheim toi ottelun tasoihin parkkeerattuaan Reto Berran vartioimalle maalille ja onnistuttuaan yllättämään miehen. Jatkoajalla Brad Boyes sinetöi pisteet Panthersille.

Myös Valtteri Filppula onnistui tekemään kauden avausmaalinsa, kun Tampa Bay Lightning kaatoi jatkoajalla Calgary Flamesin. Filppula tasoitti ottelun kolmannessa erässä, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kaksi minuuttia. Dennis Wideman oli vienyt Flamesin johtoon kolmannen erän alussa. Kaksi ensimmäistä erää olivat maalittomia. Jatkoajalla Ondrej Palat siirsi kiekon verkkoon, kun Karri Rämö torjui kiekon eteensä ja Palat pääsi käsiksi irtokiekkoon. Flamesin maalissa Rämö keräsi 20 torjuntaa

Tuukka Rask ja Boston Bruins vei voiton Antti Niemestä ja San Jose Sharksista maalein 5-3. Otatus oli tasainen. Ottelun ensimmäiset kolme maalia syntyivät ylivoimalla. Brad Marchand vei Bruinsin 1-0-johtoon ylivoimalla ensimmäisessä erässä, mutta pari minuuttia myöhemmin Sharks onnistui tasoittamaan Logan Couturen ylivoimaosumalla. Toisessa erässä Torey Krug vei Bruinsin jälleen johtoon, mutta erän päätteeksi Shars oli kirinyt 3-2-johtoon Couturen ja Joe Thorntonin osumilla.

Päätöserässä Bruins onnistui kolmasti Sharksin nollaa vastaan. Tulokas Seth Griffith saalisti NHL-uransa ensimmäisen pisteen ja ensimmäisen maalin tasoittaessaan ottelun 3-3-lukemiin. Ratkaisevan 4-3-osuman tekaisi Gregory Campbell. Niemi, joka keräsi ottelussa 28 torjuntaa, poistui maalinsuulta 42 sekuntia ennen päätössummeria, mutta toivottu lopputulos jäi saavuttamatta ja loppunumerot tyhjiin viimeisteli David Krejci. Raskille merkittiin ottelussa 31 torjuntaa.

Leo Komarov saalisti syöttöpisteen toiseen Phil Kesselin maaleista, kun Toronto Maple Leafs haki vieraspisteet New York Islandersilta maalein 5-2. Kesselin tehot illalta 2+1. Ensimmäisen erän jälkeen Islanders johti 2-1 Nick Leddyn ja John Tavaresin maalatessa Islandersille. Leafsin osumasta vastasi James van Riemsdyk. Toisessa erässä Leafs nakutti neljä maalia Kesslin osuessa kahdesti ja Roman Polakin ja David Clarksonin kerran.

Yksi suomalaisonnistuja lisää oli Dallas Starsin maalilla. Kari Lehtonen joutui koville ottelussa Vancouver Canucksia vastaan. Lehtonen sai voiton eteen torjua peräti 43 kertaa. Stars pisti pisteet kotonaan lukemin 6-3. Ensimmäisessä erässä Stars onnistui maalinteossa kolmasti ja toisen erän alussa Stars laittoi taululle jo lukemat 5-0 ennen kuin erä oli vanhentunut puoltatoista minuuttiakaan.

Erik Cole maalasi kahdesti ja Ryan Garbutt merkkautti tehot 1+1. Muista maaleista pitivät huolen Tyler Seguin kauden viidennellä maalillaa, Jamie Benn ja Cody Eakin. Canucksin onnistujat olivat Radim Vrbata, Zack Kassian ja Jannik Hansen.

BOSTON-SAN JOSE 5-3
NEW JERSEY-NY RANGERS 3-4 ja.
NY ISLANDERS-TORONTO 2-5
MONTREAL-DETROIT 2-1 ja.
NASHVILLE-ARIZONA 4-3 vl.
WINNIPEG-CAROLINA 3-1
CHICAGO-PHILADELPHIA 4-0
DALLAS-VANCOUVER 6-3