Rämö ja Flames nöyrtyivät Kanen edessä, Raanta jatkaa voitokkaana

Flames oli askeleen jäljessä tulikuumaa Kanea.
Yön NHL-kierroksella saatiin todistaa pienikokoisten hyökkäysaseiden näytöstä, kun sekä Chicago Blackhawksin Patrick Kane että New York Rangersin Mats Zuccarello takasivat otteillaan joukkueilleen voitot.

NHL:n kuumin joukkue New York Rangers venytti voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun Toronto Maple Leafs kaatui kotikaukalossa lukemin 4-3. Norjalaislaitahyökkääjä Mats Zuccarello säkenöi illan tähtenä kolmella tehopisteellään. Taskukokoinen norjalainen pelaa elämänsä syksyä: hän on kerännyt pelaamissaan 18 ottelussa yhtä monta tehopistettä. Saldollaan hän miehittää liigan pistepörssin kahdeksatta sijaa.

Rangers-kapteeni Ryan McDonagh tarjosi norjalaiselle hyvää taustatukea maalilla ja syöttöpisteellä. Antti Raanta torjui Rangersin maalilla 23 kertaa ja jatkoi voitokasta kauttaan: Raanta on saanut torjuntavastuuta alkukauden aikana neljässä ottelussa, joista jokaisessa Rangers on poistunut pukukoppiin voittajana.

Avauserässä nähtiin vain yksi osuma, kun vierailijoiden Peter Holland nousi kiekon kanssa kulmasta maalille ja ohitti Raannan rystynostollaan.mRangers tuli kuitenkin heti toisen erän alussa tasoihin McDonaghin osumalla. Derek Stepan vei kotijoukkueen johtoon erän puolivälin jälkeen.

Stepanin johto-osuman jälkeen maaliverkkoa heiluteltiin vuorotellen ja tasalukemissa edettiin aina ottelun päätösminuutille, jolloin Zuccarello ratkaisi kamppailun. Maple Leafs -maalilla 26 kertaa torjunut Jonathan Bernier pomputteli löysän siniviivanoston eteensä, josta Zuccarello viimeisteli hallitusti.

Kane kuritti Flamesia

Chicago Blackhawksin ja koko liigan ykköspyssy Patrick Kane nousi jälleen kirkkaimpaan tähtiluokkaan, kun hallitseva Stanley Cup -mestari Blackhawks nitisti Calgary Flamesin kotijäällään.

Kane teki maalin, alusti toisen ja palkittiin ottelun parhaana pelaajana, kun Flames kaatui lukemin 4-1. Scott Darling sai parin viikon tauon jälkeen torjuntavastuuta Blackhawks-maalin suulla torjuen 25 kiekkoa. Flamesin suomalaisvahti Karri Rämöllä oli huomattavasti kiireisempi ilta: hän torjui 37 kertaa, mutta joutui myös antautumaan kolmesti.

Maalittoman avauserän nähtiin maalejakin. David Jones vei kauden kuudennella osumallaan vieralijat erän alussa johtoon, mutta Blackhawks tehohetki muutti ottelun kulun lopullisesti: kotijoukkue viimeisteli kolmesti hieman vajaaseen kahteen minuuttiin eikä Flames enää kyennyt nousemaan taisteluun ottelun voitosta. Kapteeni Jonathan Toews kruunasi mestareiden voiton tyhjään maaliin kamppailun päätösminuutilla.

NY RANGERS - TORONTO 4-3
CHICAGO - CALGARY 4-1