Pulkkiselle avausmaali, Red Wings kaatoi Wildin

Teemu Pulkkinen teki uransa avausmaalin.
Keskiviikkoyön kahdeksasta ottelusta viisi oli tasatilanteessa varsinaisen peliajan jälkeen. Kierroksella nähtiin neljä suomalaismaalia.

Detroit Red Wingsin vieraaksi hockeytowniin saapui state of hockeysta Minnesota Wild. Kohtaaminen oli tuhat kilometriä toisistaan sijaitseville joukkueille kauden ensimmäinen kahdesta kohtaamisesta, sillä joukkueet pelaavat nyt toista kautta eri konferensseissa.

Ottelu sai upean alun, kun Red Wings iski nopeasta hyökkäyksestä. Stephen Weiss nousi laidasta alueelle ja pelasi keskustaan, josta Teemu Pulkkinen lämäsi uransa avausmaalin NHL:ssä. Ottelu oli Pulkkiselle kauden kuudes ja uran yhdeksäs Red Wingsin paidassa.

Pari minuuttia myöhemmin Pulkkinen saikin istahtaa jäähypenkille ja Wild rokotti seitsemässä sekunnissa. Mikko Koivu voitti aloituksen Ryan Suterille, joka palautti kiekon Koivulle. Koivu pelasi maltilla, sijoitti kiekon alakulmaan ja tasoitti ottelun.

Pian Red Wings otti takaisin johtoaseman, kun Jonathan Ericssonin viivalämäri upposi Devan Dubnykin selän taakse. Näistä 2–1-lukemista siirryttiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä Red Wings kasvatti johtoaan, kun erän kahdesta maalista vastasivat Gustav Nyquist ja Xavier Ouellet. Ensin Nyquist ohjasi ylivoimalla Niklas Kronwallin laukauksen sisään ja myöhemmin Ouellet paukautti Dubnykin vaihtoon.

Wild kuitenkin nousi kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin. Zach Parise onnistui kahdesti ja Thomas Vanek kertaalleen noin seitsemän minuutin sisään. Näin ottelu venähti jatkoajalle ja sieltä lopulta voittolaukauskilpailuun. Siellä voiton ratkaisivat Red Wingsin Pavel Datsjuk ja Nyquist, jotka molemmat onnistuivat maalinteossa. Wildiltä epäonnistuivat Parise ja Koivu.

Red Wings otti siis lopulta 5–4-voiton. Joukkueen maalilla Petr Mrazek torjui 34 kertaa ottelussa. Wildin Dubnyk torjui kuudesti ja päästi neljä, jonka jälkeen Darcy Kuemper torjui kaikki 14 yritystä ennen voittolaukauskilpailua.

Kolmelle kotijoukkueelle jatkoaikavoitot

Kahden kärkijoukkueen kohtaamisessa Montreal Canadiens kaatoi Nashville Predatorsin. Vierasjoukkue Predators avasi maalihanat toisessa erässä, kun ex-Canadiens Mike Ribeiro ohjasi maalilta kiekon reppuun. Kolmannessa erässä tasoituksesta vastasi Alex Galchenyuk.

Jatkoajan viimeisellä minuutilla P.K. Subban lämäsi ylivoimalla ottelun ratkaisun. Subban ja Galchenyuk saivat molemmat kaksi tehopistettä ottelussa. Kotijoukkueen Carey Price torjui ottelussa 36 kertaa ja vierailijoiden Carter Hutton 25 kertaa.

New York Rangers otti kotonaan 3–2-voiton Ottawa Senatorsista jatkoajan jälkeen. Voiton ratkaisi Carl Hagelin, joka ohjasi Derek Stepanin pyörähdyssyötön sisään. Hagelin vietti ottelussa kahden tehopisteen iltaa, kun hän keräsi syötön joukkueen avausmaaliin.

Varsinaisella peliajalla onnistuivat kotijoukkueelta Kevin Hayes ja Chris Kreider sekä vierailijoilta Erik Karlsson ja Milan Michalek. Rangersin maalilla Henrik Lundqvist torjui 33 kertaa ja Senatorsin Craig Anderson toisessa päässä kerran vähemmän.

Pennsylvanian paikallisessa Philadelphia Flyersin kapteeni Claude Giroux ratkaisi ottelun jatkoajalla kotijoukkueen hyväksi. Kuumassa ottelussa jaettiin yhteensä yhdeksän viisiminuuttista ja kaksi kymmenen minuutin rangaistusta.

Girouxin ohella Flyersilta onnistuivat Luke Schenn ja Chris VandeVelde. Vierailija Pittsburgh Penguinsin maaleista vastasivat Chris Kunitz ja Beau Bennett.

Teräväinen ja Filppula maalinteossa

Chicago Blackhawks otti kotonaan komean 6–1-voiton Arizona Coyotesista. Ottelussa Teuvo Teräväinen teki uransa toisen maalinsa ja sai myös uransa ensimmäisen syöttöpisteen. Teräväinen syötti avauserässä Andrew Shawin tekemän 2–0-osuman, joka jäi ottelun voittomaaliksi.

Toisessa erässä Teräväinen laukoi itse joukkuen neljännen osuman. Ottelun tehopelaaja oli yhden maalin ja kaksi syöttöpistettä kerännyt Patrick Kane. Blackhawksin maalilla Antti Raanta torjui voitto-ottelussa 35 kertaa.

Valtteri Filppula aloitti ottelun maalinteon toisessa erässä, kun Tampa Bay Lightning kohtasi Vancouver Canucksin. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 4–1. Kolmannen erän alussa vain 11 sekunnin jälkeen Alex Killorn teki toisen maalin ja neljä minuuttia myöhemmin onnistui Brian Boyle.

Canucks kavensi Frank Corradon maalilla, mutta loppulukemat sinetöi tyhjiin illan toisellaan Killorn. Filppula syötti joukkueensa toisen maalin.

NY RANGERS - OTTAWA 3–2 ja.
WASHINGTON - EDMONTON 4–5 vl.
PHILADELPHIA - PITTSBURGH 3–2 ja.
MONTREAL - NASHVILLE 2–1 ja.
DETROIT - MINNESOTA 5–4 vl.
TAMPA BAY - VANCOUVER 4–1
CHICAGO - ARIZONA 6–1
DALLAS - BOSTON 1–3