Pulkkinen ykköstähti Detroitin voitossa, Nashville palasi voittokantaan

Teemu Pulkkinen pelasi NHL-uransa ensimmäisen kahden pisteen ottelun.
Detroit Red Wingsin Teemu Pulkkinen ja San Jose Sharksin Antti Niemi olivat avainrooleissa joukkueidensa voitoissa. Nashville Predators puolestaan päätti kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa voittamalla Arizona Coyotesin.

Detroit Red Wings oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ennen kotipeliä Edmonton Oilersia vastaan. Ensimmäisessä erässä maalinteossa onnistui vain Oilersin Rob Klinkhammer maalinedusosumalla. Oilers voitti avauserässä myös laukaukset lukemin 14–7.

Red Wings tuli toisessa erässä tasoihin ylivoimalla Niklas Kronwallin terävällä laukauksella, kun erää oli ehditty pelata vain 21 sekuntia. Red Wings siirtyi 2–1-johtoon Riley Sheahanin osumalla, johon Teemu Pulkkinen merkkautti syöttöpisteen lähetettyään kiekon hyvin maalille.

Pulkkinen lisäsi kolmannessa erässä Red Wingsin johdon kahteen maaliin laukomalla kiekon lähietäisyydeltä ohi Oilersin maalivahti Ben Scrivensin. Oilers pääsi vielä maalin päähän ajassa 58:05, kun Nail Yakupovin lyöntilaukaus siniviivalta yllätti maskissa olleen Red Wingsin maalivahti Jimmy Howardin. Oilersin loppukiri ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, vaan Justin Abdelkader ja Pavel Datsyuk tekivät Oilersin maalin ollessa tyhjänä loppulukemiksi 5–2.

Niemi avainasemassa Sharksin voitossa, Neal ratkaisi voiton Predatorsille

San Jose Sharks ja Pittsburgh Penguins kohtasivat ensimmäisen kerran sitten viime vuoden maaliskuun. Yön kierroksella varsinaisella peliajalla onnistuivat maalinteossa Sharksin Matthew Nieto ja Penguinsin Sidney Crosby, joten voittaja piti hakea voittomaalikilpailusta. Sharks voitti ottelun 2–1 Tommy Wingelsin onnistuttua kahdeksannella kierroksella. Ottelun tähtipelaaja oli Sharksin suomalaisvahti Antti Niemi, joka teki 39 torjuntaa.

Arizonassa oli vastakkain kaksi heikosti viime aikoina pelannutta joukkuetta. Nashville Predators oli hävinnyt kuusi viime peliään, kun taas kotijoukkue Arizona Coyotes oli voittanut edellisistä 10 ottelustaan vain yhden.

Predators voitti ottelun 2–1 jatkoajalla ottaen samalla kolmannen voiton joukkueiden kauden keskinäisistä otteluista. Ratkaisijana toimi James Neal, joka teki kauden 22. maalinsa laukomalla irtokiekon ohi Coyotesin tulokasmaalivahti Louis DominquenPekka Rinne teki Predatorsin maalissa 27 torjuntaa. Rinne ei ole päästänyt tällä kaudella pelaamissaan 13 jatkoaikaerässä yhtään maalia.

TORONTO - NY ISLANDERS 3-4 ja.
DETROIT - EDMONTON 5-2
VANCOUVER - ANAHEIM 2-1
ARIZONA - NASHVILLE 1-2 ja.
SAN JOSE - PITTSBURGH 2-1 vl.