Predators kompastui Rangers-veteraaneihin

NHL / Uutinen
Nashilla on putki päällä.
Kuva © Getty Images
Rick Nash tuuletti jo neljättä maaliaan kahteen otteluun ja Henrik Lundqvist torjui kaiken, kun New York Rangers kukisti Nashville Predatorsin kotijäällään.

Kotiyleisön suosikki vei pidemmän korren liigan eliittivahtien kohtaamisessa New Yorkissa, kun Henrik Lundqvistin tähdittämä New York Rangers isännöi Pekka Rinteen Nashville Predatorsia.

Vähämaalinen ottelu päättyi selvään kotijoukkueen 3−0-voittoon Lundqvistin pokattua isoimmat palkinnot ottelun jälkeen. Länsinaapurimme tähtivahti torjui ottelussa kaikki 31 Predators-kutia, kun miehen suomalainen kilpakumppani ehti kiekon tielle 16 kertaa.

Maalittoman avauserän jälkeen Rangers rikkoi kuparisensa toisen erän alkupuoliskolla. Nihkeän alkukauden jälkeen maalivireensä löytänyt Rick Nash riisti kiekon puolustussiniviivan tuntumassa, karkasi vastahyökkäykseen ja ohitti Rinteen rannelaukauksellaan. Nash ehti pelata neljä ottelua ilman maaleja, mutta on nyt tehnyt kahdessa ottelussa neljä täysosumaa.

Rangers ratkaisi ottelun lopullisesti kolmannessa erässä, kun ottelun kakkostähtenä palkittu Kevin Hayes oli ensin mukana järjestämässä Derek Stepanin 2−0-osumaa ja viimeisteli itse ottelun viimeisen maalin.

Predatorsilla on tällä hetkellä suuria vaikeuksia maalinteon kanssa. Se on nyt pelannut yli 210 minuuttia ilman täysosumaa ja jäänyt nollille kolmessa viimeisessä ottelussaan. Tennesseeläiset jatkavat vielä kahden ottelun ajan vieraskiertuettaan kohtaamalla ensin Buffalo Sabresin ja reissun päätteeksi vielä Philadelphia Flyersin.

Maalivahdit vahvoja muuallakin

Maalivahdit loistivat myös Washingtonissa kotijoukkue Capitalsin kaadettua vierailija Edmonton Oilersin 1-0. Kotijoukkueen Braden Holtby torjui 33 kertaa ja palkittiin ottelun parhaana. Heikosti ei pelannut Oilers-maalilla Anders Nilssonkaan: 29 torjuntaa, yksi takaiskumaali ja valinta ottelun kakkostähdeksi. Illan ainoasta osumasta vastasi Capitalsin venäläispuolustaja Dmitri Orlov.

Torontossa Boston Bruins vei vieraspisteet NHL:n alkuperäisjoukkueiden välienselvittelyssä. Se tosin joutui tekemään täyden päivätyön ja ratkaisi voiton vasta voittomaalikilpailussa. Bruinsin Tuukka Rask torjui 39 kertaa ja palkittiin parhaana. Maple Leafsin Leo Komarov survoi isäntien 2−2-tasoituksen ottelun toisessa erässä.

Colorado Avalanche teki kolme maalia kolmannessa erässä ja nousi vierasvoittoon hapuilevia otteitaan jatkaneen Winnipeg Jetsin kustannuksella. Jets-maalilla loukkaantunutta Ondrej Pavelecia tuurannut Michael Hutchinson torjui 25 kertaa ja valittiin ottelun tähdistöön. Juuri farmijoukkueesta nostettu Joel Armia ei pelannut.

BUFFALO - ST. LOUIS 1-2
NY RANGERS - NASHVILLE 3-0
PHILADELPHIA - CAROLINA 3-2 ja.
WASHINGTON - EDMONTON 1-0
TORONTO - BOSTON 3-4 vl.
FLORIDA - LOS ANGELES 1-3
WINNIPEG - COLORADO 1-4

» Lähetä palautetta toimitukselle