Pikkuleijonien turnaus päättyi murskavoittoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sveitsi oli ottavana osapuolena ottelussa Suomea vastaan.
Pikkuleijonien taival Ivan Hlinka Memorial -turnauksessa päättyi voitokkaisiin maalijuhliin. Pikkuleijonat murskasi Sveitsin lukemin 9-3 (4-0, 5-2, 0-1).

Sijoitusottelussa Sveitsiä vastaan oli panoksena turnauksen viides sija. Mahdollisuudet mitaleihin kariutuivat alkulohkon viimeisessä ottelussa, kun USA voitti Pikkuleijonat lukemin 9-4 ja eteni välieriin.

Vaikka kärkisijoista ei Pikkuleijonat pelannutkaan, oli valmennusjohto saanut joukkueen motivoitua loistavasti. Suomi aloitti ottelun räväkästi, sillä vain muutaman minuutin pelin jälkeen Jesse Puljujärvi teki turnauksen kolmannen maalinsa. Kaksi minuuttia myöhemmin Suomi lisäsi johtoaan, kun Arttu Ruotsalainen laukoi lukemiksi 2-0. Heti edellisen maalin perään vielä Petrus Palmu onnistui maalinteossa.

Pikkuleijonien meno avauserässä oli murskaavaa. Sebastian Aho onnistui vielä maalinteossa ylivoimalla, ja erätauolle mentiin Suomen 4-0-johdossa. Toisessa erässä myös Sveitsi onnistui maalinteossa, mutta se ei Suomea paljoa hetkauttanut. Pikkuleijonat meni menojaan, ja päätöserään lähdettiin 9-2-lukemista. Kolmannessa erässä Sveitsi kaunisteli lukemat vielä 9-3:een.

Suomi nappasi siis komean voiton Ivan Hlinka Memorial -turnauksen viimeisestä ottelustaan, jossa onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Kirkkaimpana tähtenä hääri Aho, joka viimeisteli kolme osumaa.

Pikkuleijonien loppusijoitus turnauksessa on siis viides, kun mukana on kaiken kaikkiaan kahdeksan joukkuetta. Saldona neljästä ottelusta oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Suomen paras pistemies turnauksessa oli Petrus Palmu, joka taiteili neljässä ottelussa kahdeksan tehopistettä.