Pikkuleijonat kohti pohjoista

MESTIS, MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen nuorten maajoukkue kohtaa viikonvaihteessa KalPan ja Hokin. Aiemmista kokonpanoista poiketen nyt matkassa on runsaammin Mestis-yleisölle tuttuja nimiä.

Kotikisoihin valmistautuva parikymppisten joukkue on pelannut syksyn aikana kolme ottelua Mestis-seuroja vastaan. Kiekko-Vantaa ja Haukat osoittautuivat sille liian koviksi vastuksiksi, mutta sarjatulokas Salamat kaatui sen käsittelyssä jatkoajalla.

Hannu Aravirran valmentama joukkue kootaan laajasta ringistä. Jo tähän mennessä pikku leijonien pelipaidan Mestisotteluissa on pukenut päälleen 34 nuorukaista. Kaikkiaan maajoukkueessa on esiintynyt kevään ja syksyn aikana 59 pelaajaa. Nimilistalta löytyy jälleen lukuisia uusia kokelaita. Mestis-seurat ovat joukkueessa edustettuina peräti kuuden pelaajan voimin.

Joukkueen maalivahteina jatkavat Mikael Vuorio ja Tommi Tervo, joilla kummallakin on allaan yksi ottelu maajoukkueen paidassa tältä syksyltä. Puolustajista Lukon Otto Honkaheimo on pelannut kaikki kolme aiempaa peliä, Jussi Erkkilä ja Atte Valli yhdet. Muut ovat testissä ensimmäistä kertaa. Pakiston nimekkäin pelaaja lienee Ville Mäntymaa, joka on urakoinut Tapparan liigaryhmän pakistossa.

Hyökkäyspäässä joukkueeseen on valittu Mestiksestä Iivo Hokkanen, Aki Keinänen ja Vili Mustonen. Haukkojen Vili Mustonen on kerännyt viidestä Mestis-pelistä tehot 2+3 ja KalPan Keinänen iskenyt peräti neljä maalia. Lupaava Iivo Hokkanen ei ole vielä peliaikaa Jukureista saanut. Mestis-yleisölle tuttuja nimiä ovat myös entinen ahmapeluri Lauri Tukonen sekä TuTossa kiekkoillut Tuukka Pulliainen. Tukonen on tehnyt alkukaudesta tuhoisaa jälkeä Bluesin A-junioreissa.

Maalivahdit:

Mikael Vuorio (Jukurit)

Tommi Tervo (JYP)

Puolustajat:

Otto Honkaheimo (Lukko)

Mikko Jortikka (Tappara)

Ville Mäntymaa (Tappara)

Toni Kiren (Pelicans)

Jussi Erkkilä (K-Vantaa)

Atte Valli (Ässät)

Toni Niemi (Ilves)

Niko Suoraniemi (Hokki) (vain KalPa-ottelussa)

Hyökkääjät:

Pasi Salonen (HIFK)

Joni Lappalainen (HPK)

Iivo Hokkanen (Jukurit)

Ville Vimpari (Kärpät)

Tuukka Pulliainen (TPS)

Petri Kontiola (Tappara)

Lauri Tukonen (Blues)

Tuomas Santavuori (Pelicans)

Tuomo Laukkanen (JYP)

Matti Uusivirta (Blues)

Aki Keinänen (KalPa) (vain Hokki-ottelussa)

Vili Mustonen (Haukat) (vain KalPa-ottelussa)

» Lähetä palautetta toimitukselle