Pikamaaleja molemmin puolin - Tanska säilytti paikkansa ylimmällä tasolla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kasper Krog ja muut tanskalaiset pääsivät juhlimaan sarjapaikan varmistumista.
Tanskan ja Valko-Venäjän toinenkin karsintaottelu oli tiukka. Tällä kertaa ratkaisua haettiin aina voittomaalikilpailusta asti, jossa Tanska onnistui maalinteossa neljä kertaa. Näin maalle kirjattiin 3-2-voitto ja se merkitsi sarjapaikan säilyttämistä

Ottelun avauserässä Tanska otti ison askeleen kohti säilymistä. Daniel Nielsen vei juutit johtoon heti erän puolenvälin jälkeen ja alle kaksi minuuttia myöhemmin Jonas Røndbjerg lisäsi Tanskan johtoa. Molempiin maaleihin syötön tarjosi Joachim Blichfeld.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta draamaa kylläkin. Dmitri Derjabin torppasi Blichfeldin laitaan. Derjabin sai ottelurangaistuksen ja Blichfeld kannettiin paareilla kentältä.

− Luulen ja toivon, että hänen pitäisi olla kunnossa. Emme tiedä vielä tarkemmin, kommentoi Blichfeldin ketjukaveri Nielsen ottelun jälkeen.

Kolmannessa erässä Tanska sai nopeaan tahtiin kaksi rangaistusta ja Valko-Venäjä hyödynsi molemmat ylivoimat. Maksim Suško onnistui viidellä kolmea vastaan ja Ilja Litvinovin tasoitus syntyi viidellä neljää vastaan.

Varsinaisen peliajan päätyttyä tasan edessä oli jatkoaika. Tanska sai sen aikana pelata ylivoimaakin, mutta tuloksetta. Voittomaalikilpailussa viidestä tanskalaisesta neljä onnistui maalinteossa, ja Røndbjergin maalin myötä tanskalaiset pääsivät juhlimaan. Voittomaali merkittiin kuitenkin Jacob Schmidt-Svejstrupin nimiin.

− Katsoin melkein koko rankkarikisan ajan maahan. Olin niin jännittynyt. Voiton jälkeinen fiilis on paras koskaan, Nielsen sanoi ja jatkoi:

− Olen ylpeä, että pystyimme turvaamaan paikkamme sarjassa ja pääsemme ensi vuonnakin taistelemaan 10 parhaan maan joukossa.

Muokattu klo 22.37: Lisätty Daniel Nielsenin kommentit.

» Lähetä palautetta toimitukselle