Karalahti pelasi kaksi kautta Jukureissa.

Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Pelicans-puolustukseen uusi kasvo Jukureista - Karalahti matkaa Lahteen

Lahden Pelicans on tehnyt sopimuksen puolustaja Keni Karalahden kanssa. Hyökkäykseensä lahtelaisryhmä kiinnitti puolestaan jatkosopimuksella Jonne Jantusen.

Yksivuotisella sopimuksella Pelicansiin siirtyvä Keni Karalahti pelasi kaksi edelliskautta Jukureissa. Mikkeliläisryhmässä 25-vuotias puolustaja keräsi päättyneellä kaudella 43 ottelussa yhdeksän tehopistettä. Karalahti oli mikkeliläisjoukkueen tehotilaston kärkinimi lukemalla +5. 

Oikealta laukova puolustaja on lahtelaisryhmän tulevan kauden päävalmentaja Ville Niemiselle tuttu pelaaja jo pidemmältä ajalta. Nieminen oli viime kaudella Jukureiden apuvalmentajana ja sitä ennen toimi päävalmentajana KeuPassa, jossa myös Karalahti pelasi samaan aikaan. Ennen Mestikseen siirtymistään Karalahti pelasi III divisioonassa.

− Karalahti on ottanut kovia harppauksia urallaan ja seuraavan stepin aika on täällä Lahdessa. Potentiaalia on jatkaa kovaa kehitystä entisestään, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Pelicans teki lisäksi 1+1-vuotisen jatkosopimuksen lupaavan Jonne Jantusen kanssa. 21-vuotias hyökkääjä teki päättyneellä kaudella liigadebyyttinsä ja iski kauden aikana 21 ottelussa tehot 1+5. 

− Jantunen tuli viime kaudella hienosti sisään Liigaan ja osoitti, että mies kuuluu tälle tasolle, totesi Laukkanen.

Hyökkääjä Miika Tiihosen sopimus puolestaan on purettu. 21-vuotias hyökkääjä siirtyi lahtelaisjoukkueeseen 2014, mutta ei ehtinyt saamaan tililleen yhtään liigaottelua. Päättyneellä kaudella hän pelasi Pelicansin A-nuorissa 25 ottelua tehoin 17+5. Sen lisäksi hän esiintyi Peliittojen ja Hermeksen riveissä yhteensä 14 Mestis-ottelussa, joissa teki tehot 2+2.

Lue myös

Ketterän hyökkäykseen voimaa pohjoisesta

LIIGA | MESTIS | 18.4.2018 12:20
Kiekkokiertolaisena kauden 2017-18 viettänyt Aku Kestilä siirtyy Imatralle. lue lisää

Pelicans hankki hyökkäysvoimaa Mestiksestä ja Itävallasta − "Salo on loistava luistelija ja taitava hyökkääjä"

LIIGA | 12.4.2018 19:44
Niklas Salo ja Manuel Ganahl vahvistavat Pelicansin hyökkäystä yksivuotisilla sopimuksilla. lue lisää

Ville Nieminen Pelicans-käskijäksi pitkällä sopimuksella - "Erittäin pidetty ja arvostettu valmentaja nuorten pelaajien keskuudessa"

LIIGA | 10.4.2018 23:35
Kaksi edelliskautta Mikkelin Jukureiden valmennusryhmään kuulunut Ville Nieminen siirtyy Lahden Pelicansin päävalmentajaksi kolmivuotisella sopimuksella. Lahtelaisjoukkue julkisti myös muun valmennusryhmän, jossa on viime kaudelta tuttuja nimiä sekä yksi uusi kasvo. lue lisää

Pelicans vahvistui hyökkääjälupauksella − ensi kesänä NHL:ään varattava Jesse Ylönen Lahteen

LIIGA | 10.4.2018 15:39
Pelicans hankki riveihinsä 18-vuotiaan hyökkääjälupauksen Jesse Ylösen. Lisäksi Jussi Olkinuora vahvistaa lahtelaisten maalivahtiosastoa. lue lisää

Liigadata: Pudotuspelit eivät ole Liigassa selviö yleisömagneetti – varsinkin Kärpät on vaikeuksissa

LIIGA | 4.4.2018 7:05
Kevään pitäisi olla kiekkoilijoiden ja kiekkoyleisön parasta aikaa. Näyttää kuitenkin siltä, ettei yleisö kaikilla paikkakunnilla löydä tietään halleihin katsomaan pudotuspelejä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jonne Jantunen

Pelicans #10 R olh
s. 1996 Lahti
182CM / 70KG
SOPIMUS: 2019 (2020)