Pelicans isoilla pelaajakaupoilla

Lahden Pelicansiin säästötalkoot jatkuvat. Tshekkipuolustaja Radek Philipp ja jenkkilaitahyökkääjä Mike Lephart siirtyvät Espoon Bluesin riveihin, ja Jari Kauppilan uusi osoite on Leksand. Espoosta Lahteen siirtyvät Joni Tuominen ja Matti Näätänen.

Pelicansin kapteenina toiminut Kauppila jäi monta kertaa yksin kultakypärän loisteensa kanssa, joskin myös hänelle sattui useita vaisuja päiviä. Pelintekijä oli tullut seuraan kohtalaisen menestyksen toivossa, mutta kahden sukelluskauden jälkeen osoite muuttui pysyvästi. Sopimus Leksandin kanssa kattaa myös ensi kauden.

Pelicansin valmennusportaan ja pelaajatarkkailun edustajat vakuuttuivat viime kevään Tshekin vierailullaan isokokoisen Radek Philippin taidoista. Seura teki hänen kanssaan suoraan kaksivuotisen sopimuksen. Philippin sopimus Bluesin kanssa kattaa loppukauden, eikä hän toimitusjohtaja Jorma Kososen mukaan todennäköisesti jatka Pelicansissa ensi kaudella.

Harjoitusotteluissa varmaa työtä tehneen Philippin peli ei kulkenut enää SM-liigassa aivan toivotulla tavalla. Siitä osoituksena kaavaillulle ykköspuolustajalle vaatimaton pistesaalis 1+4 ja teholukema -15.

Mike Lephart tuli Lahteen marras-joulukuun vaihteessa. Hän oli Pelicansin kakkosvalmentajalle Leigh Mendelsonille tuttu vuosien takaa. Mitään sateentekijää hänestä ei odotettukaan, mutta hyvä taisteluasenne ei riittänyt paikkaamaan sitä, että ensimmäisen tehopisteen saalistaminen vei toistakymmentä ottelua. Lopullinen pistesaldo Pelicansissa oli 2+2.

Viime aikoina Lephart oli jo hieman paremmin juonessa mukana. Hän joutui huilamaan torstaisen JYP-ottelun edellisessä pelissä olkapäähän tulleen tällin takia. Bluesiin siirtymisen ehtona on, että vamma ei ole liian vakava. Asiaa selviää perjantain lääkärintarkastuksessa.

20-vuotias hyökkääjä Matti Näätänen oli Bluesin viime kauden yllättäjä alkukaudesta. Sittemmin meno hiipui, ja tällä kaudella hän on pelannut pääasiassa A-nuorten sarjaa. SM-liigaotteluita on kertynyt vain kahdeksan, mutta nyt peliaikaa on luvassa enemmän.

Puolustaja Joni Tuominen on jo tullut tutuksi Pelicansille tämän kauden aikana. Hän oli ensin lainassa lahtelaisseurassa ennen joulua, ja tammikuussa hän tuli uudestaan hakemaan pelipaikkaa lintulaumasta. Valmentaja Petteri Sihvosen toive toteutui Tuomisen loppukauden sopimuksen myötä.

Pelicansista kasvattajaseuraansa Sportiin lainattu puolustaja Jussi Heikkinen palaa Lahteen loppukaudeksi.

Lue myös

TPS:n aukoo maalihanojaan, SaiPa palaa voittokantaan

LIIGA | 21.11.2017 10:00
Tiistain Liiga-kierroksella maaleja odotetaan varsinkin Pelicansilta ja Sportilta. TPS:ltäkin toivotaan maalihanojen avautumista nihkeän vaiheen jälkeen. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Konkursseja ja jämäkkää johtamista − “Urheiluseurojen sisäpiirissä” nostaa seurajohtajat valokeilaan

LIIGA | KHL | Muut Sarjat | 14.4.2017 14:00
Tero Auvisen ja Arto Kuuluvaisen kirja “Urheiluseurojen sisäpiirissä - tarinat tunteen takana” valottaa kattavasti suomalaista urheilujohtamista. Mukana on tarinoita yhteensä 12 suomalaisesta jääkiekkoseurasta ja monen muunkin lajin parista. lue lisää

Analyysi loppukaudesta: Ilves nousee pudotuspeleihin, HIFK kuivilla

LIIGA | 23.2.2017 11:00
Liigan runkosarjan lopun tasaisin taisto käydään pudotuspeliviivan ympärillä. HIFK:n jatkopelipaikka on kriisipuheista huolimatta jo käytännössä varma. lue lisää

Vaasassa lämpöiset tunnelmat - Sopanen venytti pisteputkeaan

LIIGA | 10.2.2017 19:53
Tommi Tikka keräsi taklauksestaan ja sitä seuranneesta torikokouksesta yhteensä 16 rangaistusminuuttia. Seuranneella ylivoimalla Pelicans kavensi pelin. lue lisää

Kommentit

Jari Kauppila

s. 1974 Lammi
179CM / 84KG