Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo on joutunut kohun keskelle.

Juha Sorri

Pelaajayhdistyksen Wallinheimo asettui aiemmin julkisesti Jokerien Semir Ben-Amorin puolelle, nyt HIFK:n Tyrväistä vastaan – puhui aiemminkin "kiekkoyhteisöstä"

Jääkiekon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo tuomitsi HIFK:n Juhani Tyrväisen poikittaisen mailan. Muutama vuosi sitten hän puolusti Jokerien Semir Ben-Amoria julkisesti.

Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo on ollut viime päivinä kohun keskellä. Hän tuomitsi HIFK:n Juhani Tyrväisen Kärppien Kristian Vesalaiseen kohdistaman poikittaisen mailan julkisesti mikroblogipalvelu Twitterissä henkilökohtaisella käyttäjätilillään. Liigan kurinpitodelegaatio ei ollut ehtinyt edes tehdä tapahtuneesta virallista kurinpitotapausta.

− Tällaiset teot eivät saa kyllä minkäänlaista ymmärrystä jääkiekkoyhteisössämme, Wallinheimo totesi twiitissään.

Viime lauantain Kärppien ja HIFK:n välisessä ottelussa tapahtunut Tyrväisen poikittaisen mailan isku Vesalaisen polveen nousi nopeasti tämän hetken kuumimmaksi puheenaiheeksi Liigassa. Tyrväinen sai tiistaina teostaan kuuden ottelun pelikiellon.

Wallinheimon ennenaikainen ja yksittäisen pelaajan yksittäisen teon tuomitseva kannanotto vie hänet johtamansa yhdistyksen hallituksen käsittelyyn.

Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun Wallinheimo ottaa kantaa yksittäisen pelaajan yksittäiseen tekoon.

Vuonna 2012 Wallinheimo puolusti julkisesti Semir Ben-Amoria sen jälkeen, kun Jokerien hyökkääjälle oli langetettu 18 ottelun mittainen pelikielto HIFK:n Ville Peltoseen kohdistuneesta päällekarkauksesta:

– Kyllä olemme Ben-Amoriin aktiivisesti olleet yhteydessä. Hän on kuitenkin ihminen, joka teki valitettavan teon. Nyt toivomme, että Jokeri-joukkue ja koko kiekkoyhteisö on hänen apunaan.

– Häntä ei saa nyt hylätä. Semiriä tuetaan kuten muitakin pelaajia, Wallinheimo totesi vuonna 2012 MTV:lle.

Urallaan muun muassa JYPin maalilla torjunut ja maajoukkueessakin esiintynyt kansanedustaja (kok.) sanoi tuolloin ymmärtävänsä, että pelin tiimellyksessä voi hetkeksi niin sanotusti pimetä.

− Ilman muuta autetaan kaikkia pelikieltoja saaneita, jos tarvetta on. Rangaistuksen saamisen jälkeen ketään ei jätetä hylätyksi tekostensa takia, Wallinheimo selittää lausuntojaan nyt Jatkoajalle.

Syyskuun ensimmäisen päivänä 2012 Jokerit ja HIFK ottivat yhteen silloin pelatussa European Trophy -ottelussa. Tuossa ottelussa Jokerit-hyökkääjä Ben-Amor hyökkäsi rajusti HIFK:n Peltosen kimppuun ja löi jäässä maannutta jääkiekkolegendaa useita kertoja. Peltonen menetti muun muassa iskujen seurauksena osittain tajuntansa. Ben-Amor sai 18 ottelun mittaisen pelikiellon, ja lisäksi poliisi aloitti asiasta esitutkinnan. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Ben-Amorin sakkorangaistukseen pahoinpitelystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Liiga langetti HIFK:n Tyrväiselle kuuden ottelun pelikiellon – "Ei kuulu millään tavoin jääkiekkoon"

LIIGA | 6.3.2018 15:49
Liigan kuripitodelegaatio langetti HIFK:n Juhani Tyrväiselle kuuden ottelun mittaisen pelikiellon poikittaisesta mailasta Kärppien Kristian Vesalaiseen. lue lisää

JYP-ikonille 600 Liiga-ottelua täyteen − myös Juhani Tyrväinen rikkoo rajapyykin

LIIGA | 2.3.2018 14:05
JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara pelaa perjantaina TPS:ää vastaan ottelun, joka on hänen Liiga-uransa 600. Louhivaara aloitti Liiga-taipaleensa Jyväskylässä kaudella 2004-05. Myös HIFK-pelaaja Juhani Tyrväinen saavuttaa merkkipaalun. lue lisää

HIFK:n, SaiPan ja Dinamo Riikan puolustukset todellisissa testeissä

LIIGA | 26.1.2018 9:00
Perjantain supermonivetokierroksella on kolme ottelua Liigaa höystettynä Jokereiden KHL-kamppailulla. Kierroksen teemana on hauraiden puolustuskalustojen testaaminen. Houkuttimena toimii myös 30 000 euron bonusraha neljä oikein -voittoluokassa. lue lisää

Kurinpidolle viikonlopputöitä - kaksi tapausta delegaation tutkintaan

LIIGA | 19.1.2018 16:37
Torstain kierroksen ulosajoista kaksi etenee kurinpitodelegaation käsittelyyn. lue lisää

HIFK:n Tyrväinen rinnasti ulosajon aiempaan tilanteeseen: "Petrell ei jäänyt jäähän makaamaan"

LIIGA | 18.1.2018 22:16
HIFK ja Kärpät kohtasivat torstai-iltana vauhdikkaassa ja kiihkeässä kamppailussa. Ottelussa nähtiin niin torikokouksia kuin ulosajokin. HIFK:n toisen maalin tehnyt Juhani Tyrväinen kritisoi hieman ottelun jälkeen suihkukomennusta ja itse ottelua. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Juhani Tyrväinen

HIFK #12 L h
s. 1990 Seinäjoki
180CM / 82KG
SOPIMUS: 2019