Patrik Laine kisoihin? Suomella saumat jättipottiin MM-kisamiehistön suhteen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Patrik Laine saatetaan nähdä taas MM-kisoissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kevään MM-kisoihin on vapautumassa iso liuta kovia suomalaisnimiä. Esteeksi jättipotille voivat kuitenkin nousta loukkaantumiset.

Pariisissa ja Kölnissä pelattavien MM-kisojen potentiaalinen suomalaismiehistö on nimekäs. Kautensa runkosarjaan päättävien joukkoon liittyi tiistai-aamuna Patrik Laine, kun Winnipeg Jetsin pullahtaminen varmistui.

Laine ei luonnollisesti ole vielä kommentoinut halukkuuttaan osallistua kisoihin maajoukkueen mukana. Sama koskee Jetsin Joel Armiaa.

Pudotuspelien ulkopuolelle jäävät myös Dallas Starsin suomalaiset Esa Lindell, Kari Lehtonen ja Antti Niemi. Kolmikosta Lindell on aiemmin kertonut jäävänsä pois kisoista, jos uutta NHL-sopimusta ei synny ennen sitä. Nuorukaisen sopimus NHL:ään on katkolla kauden jälkeen.

Hänen lisäkseen pois voidaan tässä vaiheessa laskea myös pudotuspelipaikasta taisteleva Leo Komarov, jonka maanantaina julkistettu sopimus kansainvälisen peliyhtiön kanssa käytännössä estää pelaamisen Suomen maajoukkueessa. Markus Granlund on puolestaan ulkona loukkaantumisen takia.

Varmoja kisakandidaatteja ovat myös Colorado Avalanchen Mikko Rantanen, Arizona Coyotesin Teemu Pulkkinen ja Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen. Olemattoman pienet saumat pudotuspeleihin on Florida Panthersin Aleksander Barkovilla ja Jussi Jokisella sekä Philadelphia Flyersin Valtteri Filppulalla. Todennäköisiä putoajia ovat lisäksi Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.

Teräväisen tilanne on tosin sama kuin Lindellillä; sopimus on katkolla tulevana kesänä.

Suomen joukkuetta kisoissa johtaa päävalmentaja Lauri Marjamäen valmennusryhmä. Kisat pelataan 5.-21. toukokuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle