Patrik Elias päättää uransa, Devils jäädyttää seuralegendan numeron

NHL / Uutinen
Patrik Elias pelasi koko NHL-uransa Devilsin paidassa.
Kuva © Getty Images
Koko NHL-uransa New Jersey Devilsissä kiekkoillut Patrik Elias lopettaa uransa. 40-vuotias Elias voitti pitkällä urallaan kaksi Stanley Cupia ja on Devilsin seurahistorian paras pistemies. Devils ilmoitti samalla jäädyttävänsä Eliaksen numeron ensi kaudella.

Patrik Eliaksen 18 kautta kestänyt NHL-ura tuli virallisesti päätökseensä perjantaina. Elias on kärsinyt pitkään loukkaantumisista, eikä mies ole tällä kaudella pelannut otteluakaan Devilsin paidassa. 

Elias oli iso osa Devilsin menestystä vuosituhannen alussa ja mies voitti Stanley Cupin kahdesti Devilsin kanssa. Elias on Devilsin seurahistorian kärki maaleissa (408), syötöissä (617) ja pisteissä (1025). Otteluita Devilsin paidassa Eliakselle kertyi vuosien aikana 1240. Enemmän otteluita löytyy vain puolustaja Ken Daneykolta (1283) ja maalivahti Martin Brodeurilta (1259). 

Elias valittiin uransa aikana myös neljästi NHL:n All-Star tapahtumaan. 

Devils ilmoitti samalla jäädyttävänsä Eliaksen numeron (26) ensi kaudella. Saman kunnianosoituksen ovat aiemmin saaneet edellämainittujen Daneykon ja Brodeurin lisäksi puolustajat Scott Stevens ja Scott Niedermayer

» Lähetä palautetta toimitukselle