Panthers voitti arvonnan - varaa kesällä ensimmäisenä

NHL / Uutinen
Panthers nousi arvonnan myötä Sabresin edelle varaustilaisuudessa.
Kuva © Getty Images
Florida Panthers saa kuitattua viime kauden ykkösvarauksen menetyksen, kun sille arvottiin tulevan kesän varaustilaisuudessa ensimmäinen vuoro.

NHL on suorittanut perinteisen ykkösvarauksen arvonnan kesän varaustilaisuuteen. Kaikilla pudotuspelien ulkopuolelle jääneillä joukkueilla oli mahdollisuus ykkösvaraukseen, niin että suurin madollisuus voittoon oli sarjan viimeiseksi jääneellä Buffalo Sabresilla. Sabresin mahdollisuus oli 25 prosenttia, muilla tasaisesti vähemmän. Viimeisenä pudotuspelien ulkopuolelle jääneellä Washington Capitalsilla voittomahdollisuus oli puoli prosenttia.

Arvonnan voitti sarjan toiseksi viimeiseksi tullut Florida Panthers, ja näin viimeiseksi jäänyt Sabres ei pääse varaamaan ensimmäisenä. Panthersin edellinen ykkösvaraus on kesältä 1994, jolloin joukkue varasi nykyisinkin Panthersia edustavan Ed Jovanovskin. Panthers voitti itselleen myös kesien 2002 ja 2003 ykkösvaraukset, mutta luopui niistä vaihtamalla.

Sabres varaa näin ollen varaustilaisuudessa toisena. Heillä voi olla myös tilaisuuden vitosvaraus, sillä se siirtyi vaihtoehtoisena Sabresiin New York Islandersilta vaihdossa Thomas Vanekiin. Islanders voi antaa tämän kesän ykköskierroksen varausvuoronsa Sabresille tai pitää sen nyt itsellään ja antaa kesän 2015 ykköskierroksen varauksensa heille.

Kesän 2014 ykkösvaraukseksi on povattu hyökkääjä Sam Reinhartia ja puolustaja Aaron Ekbladia. Molemmat nuorista pelaajista ovat kanadalaisia.

Panthers saa nyt kuitattua viimekautisen pettymyksensä, kun silloin NHL:n viimeiseksi sijoittunut Panthers hävisi arvonnan toiseksi viimeiseksi tulleelle Colorado Avalanchelle. Avalanche varasi tällöin nyt tulokkaiden pistepörssin voittaneen Nathan MacKinnonin. Panthers otti toisella vuorolla suomalaissentteri Aleksander Barkovin.

Kesän varaustilaisuus järjestetään 27.-28. kesäkuuta Philadelphia Flyersin kotihallissa, Wells Fargo Centerillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle