Panarinin ketju ilmiliekeissä Tanskan teurastuksessa - Kanada hyydytti Saksan päätöserässä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Artemi Panarin kuritti Tanskaa tehoilla 1+4.
MM-kisojen A-lohkon iltapelissä Venäjä murskasi hurjavireisen kakkosketjunsa johdolla Tanskan peräti 10-1. B-lohkon ottelussa Saksa puolestaan haastoi kaksi erää vahvasti Kanadan, mutta joutui toteamaan sen päätöserässä vahvemmakseen,

Venäjä näytti Tanskalle kaapin paikan jo avauserässä ja hallitsi peliä mielin määrin vieden laukaukset 20-2.

Puolustaja Aleksei Martšenko iski Venäjän 1-0-johtoon jo toisella minuutilla. Tanskan peliä vaikeuttivat entisestään kolme rangaistusta ja Venäjä iski erän jälkimmäisellä vielä kahdesti, kun Maksim Tšudinov ja Nikita Zaitsev yllättivät viivalaukauksilla Simon Nielsenin.

Sama meno jatkui myös toisessa erässä, vaikka Jannik Hansen onnistuikin kaventamaan lukemiksi 3-1 ennen erän puoliväliä.

Venäjä osoitti tehokkuutensa jälleen erän jälkimmäisellä puoliskolla osumalla neljästi: joukkue iski reilun kolmen minuutin sisään kolmesti, kun Sergei Mozjakin osui kahdesti ja Sergei Shirokov kertaalleen. Erän lopulla Jevgeni Dadonov taituroi vielä hyvän yhdistelmän päätteeksi 7-1-erätaukolukemat tyhjään maaliin.

Venäjä ei tuntenut päätöserässäkään armoa, vaan joukkueen kakkosketju rokotti kahdesti erän ensimmäisellä viisiminuuttisella: Vadim Šipatšjov viimeisteli ja alustajina toimivat laiturit Dadonov sekä Artemi Panarin.

Sama ketju viimeisteli ottelun 10-1-loppulukemat, kun viisi pistettä mieheen koonneet Panarin ja Šipatšjov juonivat Panarinin iskemän täysosuman.

Kanada pudotti päätöserässä Saksan kyydistä

Kanada aloitti Saksaa vastaan räväkästi ja Taylor Hall vei Kanadan vajaan neljän minuutin pelin jälkeen johtoon.

Altavastaajana peliin lähtenyt Saksa kuitenkin haastoi Kanadaa rohkeasti ja sai aikaan muutamia hyviä tilanteitakin. Erän viime hetkillä Gerrit Fauser ohitti jo ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Kanada-vahti Cam Talbotin, mutta maali hylättiin potkumaalina.

Kanada sai otteen pelistä jälleen hetkeksi toisen erän alussa ja Corey Perry iski joukkueen kahden maalin karkumatkalle ylivoimalla.

Saksa kuitenkin jatkoi sinnikästä taisteluaan ja se palkittiin maaleilla: ensin Patrik Reimer toi terävällä laukauksella joukkueen maalin päähän ja pari minuuttia ennen erän päätöstä puolustaja Sinan Akdag tasoitti ottelun.

Päätöserässä Kanada kuitenkin osoitti jälleen vahvuutensa. Hall siirsi illan toisella maalillaan joukkueen 3-2-johtoon ja muutamaa minuuttia myöhemmin Boone Jenner lisäsi Kanadan johdon kahteen maaliin maalin edestä ohjaamallaan osumalla.

Takaiskut lamauttivat Saksan täysin, eikä joukkue enää löytänyt uutta kirivaihdetta peliin. Kanada kaunisteli lukemia vielä 5-2:een ylivoimalla, kun puolustaja Cody Cecin tulinen viivalaukaus yllätti Timo Pielmaierin.