Pajuluomalla on takanaan pitkä, yhteinen historia Sportin kanssa.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Pajuluomasta Sportin uusi päävalmentaja - "Ensi kausi on seurallemme todella iso näytön paikka"

Vaasan Sport pestasi ensi kauden päävalmentajakseen Ari-Pekka Pajuluoman, jolla on vahva tausta vaasalaisorganisaatiosta.

Ari-Pekka Pajuluoma, 41, on Sportin päävalmentaja ensi kaudesta lähtien. Sopimukseen sisältyy seuran optio kaudesta 2019−20. Pajuluoma korvaa päävalmentajan tehtävässä Tomek Valtosen, jonka aika Sportissa päättyi tämän kauden viimeisen runkosarjaottelun jälkeen.

Tällä kaudella Pajuluoma on toiminut Mestis-joukkue Hermeksen päävalmentajana. Hän siirtyi joukkueen päävalmentajaksi joulukuussa ja korvasi tehtävässä Antti Karhulan.

− Viime vuosina uusia nuoria valmentajia on noussut esiin Liigassa. Vaasalainen Pajuluoma on tehnyt määrätietoisesti töitä kehittyäkseen valmentajana ja laajentanut omaa osaamistaan muun muassa toimimalla erilaisissa tehtävissä.

− Haluamme antaa hänelle mahdollisuuden näyttää kyntensä liigaseuran päävalmentajana erittäin haastavassa tilanteessa, Sportin hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi joukkueen verkkosivuilla.

Vaasalaislähtöinen Pajuluoma aloitti valmentajauransa kaudella 2009−10. Sportin miesten edustusjoukkueessa hän on aiemmin toiminut muun muassa apuvalmentajana vuosien 2010 ja 2015 välillä.

− Ensi kausi on seurallemme todella iso näytön paikka. Nykykiekon vahvan osaamisen lisäksi halusimme päävalmentajaksi henkilön, joka on tottunut toimimaan meidän kokoisessa organisaatiossa ja sitoutuu seuran suunnitelmiin sekä tavoitteisiin, Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén kommentoi.

Sportin valmennuksessa apuvalmentajina jatkavat Sami Tervonen ja Markku Kyllönen. Maalivahti- ja fysiikkavalmennuksen sekä joukkueenjohtajan tehtävät ovat puolestaan toistaiseksi auki.

Lue myös

Sportin maalivahtikolmikko valmis - Aittokallio palaa liigakaukaloihin

LIIGA | 13.4.2018 23:16
Vaasan Sport kiinnitti tulevan kauden joukkueeseen kolme maalivahtia. Uusina niminä joukkuetta vahvistavat Sami Aittokallio sekä Conrad Mölder. Heidän lisäkseen kolme kautta joukkueessa torjunut Mika Järvinen teki jatkosopimuksen. lue lisää

Vainonen siirtyy Sportin takalinjoille - hyökkäykseen nuori lupaus Jokereista

LIIGA | 29.3.2018 18:57
Vaasan Sport täydentää puolustuskalustoaan DEL-liigassa viime kaudet pelanneella Mikko Vainosella. Hyökkäyspäähänsä vaasalaisryhmä kiinnitti puolestaan Jokereiden A-nuorissa tehoilleen Robert Arrakin. lue lisää

Sportille hyökkääjävahvistukset Norjasta ja Allsvenskanista − Talaja siirtyy Vaasaan

LIIGA | 28.3.2018 14:23
Sport vahvistui keskushyökkääjällä T.J. Fosterilla ja laitahyökkääjä Roope Talajalla. lue lisää

Viljanen ja Westermarck täydentämään Sportin takalinjoja - Tuulola siirtyy AHL:ään

LIIGA | 26.3.2018 14:27
Sportin puolustuskalusto täydentyy kahdella pelaajalla, kun Valtteri Viljanen ja Victor Westermarck siirtyvät Vaasaan. Joukkueen viime kauden tehokkain puolustaja Joni Tuulola puolestaan on tehnyt koeaikasopimuksen AHL:ään ja lähtee Pohjois-Amerikkaan välittömästi. lue lisää

Jyri Niemi Sportin takalinjoille

LIIGA | 23.3.2018 12:23
Jyri Niemi siirtyy Vaasan Sportiin. Sopimus kattaa ensi kauden. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätTappara
"Kärpät pokkaa mestaruuden"
Molemmilta joukkueilta löytyy vielä ammentamatonta potentiaalia erityisesti hyökkäyssuuntaan. Tapparalla tätä on hieman enemmän, mutta Kärppien suoritustaso on tasaisempi. Vahva menestys kotiotteluissa tämänkin vuoden pudotuspeleissä puoltaa Kärppien voittoa. Kärpiltä onkin lupa odottaa paluuta aktiivisempaan ilmeeseen, mikä iskee kirvesrinnat niin ahtaalle, ettei ottelusarjan jatkaminen onnistu.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Niklas Nevalainen

Sport #57 L p
s. 1993 Nakkila
175CM / 79KG
SOPIMUS: 2019